in

Wat gebeurt er met je lichaam als je een hele maand alleen maar water drinkt?

Er wordt vaak gezegd dat water van fundamenteel belang is voor ons lichaam. Het is waar, het is het beste voor onze gezondheid om jezelf gehydrateerd te houden door regelmatig water te drinken. Chris Bailey deelde zijn ervaring op de site van A Life of Productivity, hij dronk een maand lang alleen water en dus geen frisdranken, thee, koffie e.d.

Zoals Futura Sciences aangeeft, “bestaat bijna 60 procent van het menselijk lichaam van een volwassen man uit water, wat ongeveer gelijk is aan 42 liter water bij een persoon van 70 kg.”

Maar wat kan er veranderen als je alleen water drinkt? Uit de ervaring van Chris Bailey zijn hier 9 positieve effecten:

1. Je verbruikt minder calorieën

Het is heel simpel, maar door frisdrank, sapjes, alcoholische dranken en dergelijke te vervangen door water, blijf je gehydrateerd zonder calorieën te consumeren. Thee met suiker bevat ongeveer 30 calorieën, een mocaccino ongeveer 250 en een flesje Coca Cola van 50 cl bevat ongeveer 210 calorieën.

2. Je brein werkt beter

Lees ook  Nederlandse voetballer betrapt op overspel met dame door zijn zwangere vrouw

Ons brein bestaat voor 75-85 procent uit water. Regelmatig hydrateren is dus uitstekend voor de goede werking ervan. Zo kunnen we ons beter focussen en hebben we meer energie.

3. Reguleer je eetlust

Als je niet echt honger hebt, heeft het drinken van een glas water een eetlustremmend effect. Vaak denken we ten onrechte dat we honger hebben, terwijl we juist dorst hebben. Daarom is het essentieel om altijd genoeg te drinken.

4. Het is geweldig voor de huid

Een goed gehydrateerde huid betekent dat je niet altijd crèmes voor het gezicht en het lichaam hoeft te gebruiken. Door water te verkiezen boven suikerhoudende dranken, zul je zien dat je huid gladder en steviger wordt en minder mee-eters en puistjes opmerken.

5. Kosten

Je hoeft geen flessenwater te kopen. Geef dus de voorkeur aan kraanwater en investeer indien nodig in een lichte en geïsoleerde fles om water overal mee naartoe te nemen. Zo bespaar je ook het milieu!

6. Je stofwisseling wordt gestimuleerd

Lees ook  Deze vrouw gooit een pakje in de vuilnisbak en gaat lopen. Dit is het schokkendste wat de voorbijgangers ooit gezien hebben!

‘s Ochtends, na het wakker worden, is water drinken uitstekend. Volgens een studie kan het drinken van 50 cl water als je wakker wordt, je energie met 30 procent verhogen! Een goede reden om gehydrateerd te blijven.

7. Een gezond hart

Als we uitgedroogd zijn, heeft ons bloed de neiging om dikker te worden, dus je hart moet harder zijn best doen. Het drinken van tussen de 1 en 2 liter water per dag helpt dus je hart en vermindert zo de kans op hart- en vaatziekten.

8. Goede stoelgang

Een dieet dat rijk is aan vezels en water, draagt ​​bij aan een goede stoelgang.

9. Fitness

Om goed te kunnen trainen, moet je goed gehydrateerd zijn. Over het algemeen wordt aangeraden om in de eerste tien minuten van een inspanning water te drinken om het tempo bij te houden en vooral om spierstijfheid te voorkomen!

Hier zijn negen goede redenen om voldoende water te drinken. Blijf gehydrateerd, vooral op een warme dag!

Jonge man gooit kuiken van brug uit autoraam – hele internet razend over ziekelijke daad

Vakantiekiekjes van Geraldine Kemper en vriendinnen zijn niet mis: