in

‘We geven de hoop niet op’ Waar kan Tanja Groen zijn?

Tanja Groen is achttien jaar als ze op de terugweg van een feestje in Maastricht naar haar studentenkamer in Gronsveld spoorloos verdwijnt.

Het is dan augustus 1993. In de jaren die volgen komen er veel tips binnen, maar Tanja wordt niet gevonden.

Tot er eind vorig jaar bij het coldcaseteam in Limburg waar rechercheur Esther Keizer werkt een nieuwe tip binnenkomt. ‘Dit keer dachten we echt dat we haar thuis konden brengen’.

De tipgever geeft aan dat Tanja begraven ligt in het graf van een andere overledene. ‘De tip is zo specifiek dat we overtuigd zijn: hier moet Tanja liggen. We hadden geen twijfels’, vertelt Esther.

‘Niet gevonden’
Vol verwachting gaat het team graven. Maar Tanja ligt er niet. ‘We blijven graven totdat we er duizend procent zeker van zijn dat ze er echt niet ligt.

Lees ook  Haagse miljonair afgeperst met s*ksfilm na bezoek aan prostituee

De verslagenheid en het ongeloof bij het team, de zoekers en de officier is enorm. Esther: ‘Peter R de Vries is die dag onze contactpersoon voor de familie, we vinden het verschrikkelijk om te moeten vertellen dat we Tanja opnieuw niet gevonden hebben.’

Tips
Naar aanleiding van de opgraving zijn er ruim tachtig nieuwe tips binnengekomen, die het coldcaseteam nog aan het onderzoeken is.

Esther: ‘We controleren iedere tip, maar tot nu toe zit er niks concreets tussen. Het houdt me nog steeds bezig waarom we Tanja in januari niet hebben gevonden, want onze aanwijzingen waren heel concreet en we hebben vooraf zaken uitgebreid onderzocht.

Lees ook  De vader gooit haar pop in de bosjes en geeft gas. Als hij in de achteruitkijkspiegel kijkt, breekt mijn hart.

Ik hoop dat er een nieuwe of aangepaste tip binnenkomt waardoor we Tanja alsnog naar huis kunnen brengen. Niemand verdient deze onwetendheid, het is verschrikkelijk voor haar familie.’

Ondanks de teleurstelling blijft Esther hoop houden. ‘Ik wil een oproep doen aan degenen die weten waar Tanja is. Bel ons met je informatie, dit kan ook anoniem. We willen Tanja thuisbrengen, naar haar familie.’

Mis je mei
Het verhaal van Esther Keizer staat in het teken van ‘Mis je mei’, de maand waarin we extra aandacht hebben voor vermissingen. Er wordt ook aandacht besteed aan de vermissing van Tanja Groen op de coldcasekalender.

Nietsvermoedende hulpverleners aangevallen met scherp voorwerp in Hengelo

19-jarige Anna moest afscheid nemen van moeder op de IC