in

Wedden dat jouw kat één van deze 14 kattennamen heeft?

In totaal zijn er ongeveer 33,4 miljoen huisdieren in Nederland. Ten opzichte van 2010 is het aantal huisdieren in vier jaar tijd met 12,5% gestegen.

Als we kijken naar de individuele diergroepen is het opvallend dat de hondenpopulatie gelijk is gebleven en het aantal katten met 10% is afgenomen.

Opvallend is ook de sterke toename van het aantal reptielen, zangvogels en siervogels, aquariumvissen en konijnen.

Het aantal knaagdieren is daarentegen gedaald (-42%). Maar het blijkt dat de Nederlanders al hun huisdieren dezelfde naam geven. Namen voor katten blijken moeilijk te vinden!

Lees ook  Zielig! Paarden in de manege worden ernstig verwaarloosd

Namen voor katten

In 2014 werden in Nederland 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. Al deze honden en katten leven in 36 procent van de Nederlandse huishoudens.

Bijna een op de vijf huishoudens heeft een hond in huis en in bijna een kwart van de huishoudens wonen een of meer katten.

De meeste huishoudens met honden hebben een hond (81%). Het komt vaker voor dat katten meerdere exemplaren houden (46% van de huishoudens).

Lees ook  “Je kunt doodgaan als je hond je likt!”, waarschuwt Belgische professor.

En wat opvalt aan de statistieken van dierenartsen is dat alle 14 Nederlanders dezelfde naam gebruiken voor hun kat. Meer dan 65% van de katten (of natuurlijk katten) heeft een van de onderstaande namen:

1. Luna

2. Simba

3. Tijger

4. Minoes

5. Mickey

6. Tommy

7. Gizmo

8. Max

9. Tommie

10. Sam

11. Pip

12. Bella

13. Lola

14. Nala

Lekker origineel: Wedden dat jouw hond één van deze 15 hondennamen heeft?

Laffe beroving op 13-jarige meisje door drie jongens