in

Wees maar niet zeker dat je deze rekensom kunt oplossen – veel wijsneuzen hebben het verkeerd

Het is lang geleden dat je naar school ging – en voor elk jaar dat voorbij gaat, de tijd dat je aan je bureau zat, opdrachten uitvoerde en wiskundeproblemen had, drijft je steeds verder weg.

Naar school gaan was moeilijk opgroeien, maar oh hoe belangrijk het was. Je leerde lezen, schrijven en nog veel meer nuttige vaardigheden.

Met wiskunde is het echter een beetje anders. De geavanceerde formules, technieken en volgorde van werken zijn moeilijker te onthouden als je ze niet vaak gebruikt.

Natuurlijk gebruiken we voor alles basisberekeningen, maar hoeveel herinner je je eigenlijk van die iets langere, complexe berekeningen die je toen je jonger was geen probleem had om op te lossen?

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om voor jezelf te zorgen. Regelmatig bewegen en een goed dieet zijn altijd een must, maar feit is dat het ook belangrijk is om je hersenen gezond te houden.

Lees ook  Ze woonden in een garage uit 1924. Toen de buren binnen kwamen, keken ze hun ogen uit!

Een goede manier om de geest scherp te houden is door enkele hersenkrakers op te lossen. De meest voorkomende zijn misschien wel kruiswoordraadsels of sudoku – maar dat is niet beter of slechter dan de andere.

Kun je de vergelijking oplossen?
Iets anders dat alles in het hoofd aan het werk zet is een uitdagende wiskundevergelijking. Op het web kun je veel problemen vinden om op te lossen – met verschillende moeilijkheden.

Je kunt jezelf testen en erachter komen hoeveel je je daadwerkelijk herinnert terwijl je je geest gezond oefent, een win-win situatie!

Hier komt de uitdaging van vandaag!
De foto hieronder laat een probleem zien dat uit een schoolboek is gehaald, maar iedereen die online is scheurt zich uit om de oplossing te vinden. Er is maar één regel – je kunt geen rekenmachines gebruiken.

Lees ook  Famke Louise en haar vriendinnetjes dansen wel heel pikant op het strand

Hier is het probleem! Wat denk je dat het antwoord is?
Stress niet, kijk goed en probeer uit te vinden hoe je de juiste oplossing kunt krijgen. Onder de volgende foto laten we je het antwoord zien.

Het juiste antwoord is 104.

Begin altijd met de vermenigvuldiging
Hoe zijn we aan die oplossing gekomen? Eerst bereken je de vermenigvuldiging 25 x 0, die natuurlijk 0 wordt. Dit is een van de basisregels van de wiskunde.

Dan hebben we dat gedaan: 50 + 50 – 0 + 2 + 2, wat resulteert in 104.

Het belangrijke detail, om tot het juiste antwoord te komen, is dus om te beginnen met de vermenigvuldiging. Anders wordt het een rommeltje.

Heb je het in je eentje opgelost? Goed werk dan!

Druk nu op die DEEL-knop hieronder en zie hoeveel van je vrienden dit lastige probleem oplossen!

In slechts 10 minuten zachte, gladde voeten met deze twee eenvoudige ingrediënten

Oudere man en vrouw ernstig mis handeld door inbrekers