in

Wendy van Dijk heeft dikke ruzie met Chantal Janzen

Wendy van Dijk leek de aanval op haar RTL-concurrent Chantal Janzen te hebben geopend. De SBS-presentatrice deelde via Twitter ‘vind-ik-leuks’ uit aan een aantal snedige tweets over de ‘vreselijke presentatie’ van het televisieprogramma Dancing with the Stars, dat gisteravond na tien jaar afwezigheid terugkeerde op de buis met Chantal Janzen en Tijl Beckand als presentatieduo. Het account van Van Dijk zou gehackt zijn.

Twitteraars verbaasden zich over het gezicht van de Dancing with the Stars-presentatrice. ‘Jeetje, wat is er met het gezicht van Chantal Janzen gebeurd? Mislukte facelift, die wangen zo hoog en botox? Zonde!’ en ‘Presentatie zou gedaan worden door Chantal Janzen, maar ik zie alleen een strakgetrokken gebotoxte blonde doos’. Onder meer die tweets kregen van Van Dijk likes.

Volgens SBS is het twitteraccount van Van Dijk misbruikt. ,,Via het account WendyUshi zijn gisteravond haattweets over Chantal Janzen geliked. Wendy kwam er vrij snel achter dat tot haar verbazing een derde persoon dit aan het doen was”, aldus een woordvoerster. Wendy van Dijk verklaart: ,,Ik was verbijsterd, dit zou ik zelf natuurlijk nooit doen.”

Er is onmiddellijk actie ondernomen en alle wachtwoorden zijn zo snel mogelijk veranderd. Inmiddels is er volgens SBS contact geweest met Chantal Janzen om haar te laten weten hoe dit is gelopen. ,,Wendy betreurt het ten zeerste dat de indruk ontstaan zou kunnen zijn dat zij dit soort haatberichten zou liken.”

Lees ook  Men kan zeggen wat men wil, maar deze tattoos zijn allesbehalve normaal!

Onzin
Van Dijk was vanmiddag ook te horen in het Radio 1-programma De Perstribune. Ook daar werd gevraagd naar het voorval. De presentatrice reageerde: ,,Chantal weet dat dit onzin is. Wij BN’ers onder elkaar delen hetzelfde lot. Wij weten hoe dingen kunnen lopen en verkeerd uitgelegd kunnen worden.”

Het is nog niet duidelijk wie achter het misbruik op Wendy’s account zit. ,,Maar we gaan uitzoeken wie het is.” Op de vraag of Wendy last heeft van dergelijke voorvallen, antwoordde ze dat het haar ‘elke keer verbaast hoe groot het wordt’. ,,Het wordt altijd opgepakt door de media. Ik ben elke keer naïef en zie het toch helemaal niet aankomen. Iedereen snapt toch wel dat ik dit niet ben?!”

Televisie-oorlog
De gelikete tweets doen nog in een duit in het zakje van de televisie-oorlog die is uitgebroken op de zaterdag- en zondagavond. NPO 1, RTL 4 en SBS 6 hebben aan het begin van het nieuwe televisieseizoen hun kijkcijferkanonnen ingezet. Opvallend is dat Van Dijk daar zelf op de zaterdagavond niet tussenzit. Kersverse SBS-collega Linda de Mol stond gisteravond met Ik hou van Holland tegenover Beste Zangers van NPO en dus Dancing with de Stars bij RTL.

Van Dijk verhuisde samen met onder meer Linda de Mol van RTL naar SBS, daar waar ze haar televisieloopbaan eind jaren 90 begon. Ze presenteert dit najaar Dance Dance Dance, het teruggekeerde Superkids en ze begint aan een nieuwe reeks van Hart in Aktie, dat ze tussen 2000 en 2006 ook al presenteerde.

Lees ook  3 jaar nadat haar vriend van de oorlog terugkwam, zag dit meisje dat hij een nieuw familielid had meegebracht en dat kon ze niet vermijden.

Talpa-eigenaar John de Mol heeft het afgelopen jaar flink wat programma’s en sterren bij RTL 4 weggekaapt om het matig scorende SBS 6 naar een hoger kijkcijferplan te tillen.

Minder dan een miljoen kijkers
Dancing with de Stars trok gisteravond net iets minder dan een miljoen kijkers, namelijk 976.000. De eerste aflevering van het tot voorheen laatste seizoen van Dancing with the Stars, uitgezonden op 15 mei 2009, trok ruim 1,1 miljoen kijkers. De danswedstrijd, toen gepresenteerd door Lieke van Lexmond en Beau van Erven Dorens, werd dat jaar gewonnen door Jamai Loman. Naar de finale keken toen iets meer dan een miljoen kijkers.

Naar het zangprogramma Beste Zangers op NPO 1 keken volgens Stichting KijkOnderzoek gisteravond 1.191.000 mensen. Daarmee trok het een luttele 8000 kijkers meer dan Ik hou van Holland, het voormalige RTL4-programma van en met Linda de Mol dat met haar is meeverhuisd naar SBS6.

Vanavond gaan Yvon Jaspers met Onze Boerderij, Linda de Mol met de Postcode Loterij Miljoenenjacht, Expeditie Robinson op RTL 4 en het nieuwe programma Flirty Dancing (het eerste programma van Wendy van Dijk op SBS 6) de strijd met elkaar aan.

Auto met lichaam in kanaal aangetroffen tijdens zoekactie vermiste Ciska Bruins

Moeilijke tijd voor Jamai