in ,

Werkelijk onvoorstelbaar wat er gebeurt als je fruit in een zak rijst steekt. Hier zaten we ons hele leven al op te wachten!

In verschillende landen ter wereld staat er dagelijks rijst op het menu. Terwijl andere gezinnen pasta of aardappelen verkiezen, staat de rijstkoker in sommige families altijd heet. Maar rijst is niet alleen voedzaam en goedkoop, het is ook uitstekend om vocht op te nemen of om over de hoofden van pasgetrouwde stellen te gooien. Dit zijn slechts drie gekende toepassingen van rijst, maar je kunt er nog zoveel meer mee doen.

Fruit rijpen

Fruit dat niet rijp is, zal sneller rijpen in een zak ongekookte rijst. Bij het rijpingsproces komen er gassen vrij die door de rest worden opgenomen. Wees wel voorzichtig dat je fruit niet overrijp wordt in de zak! Laat het niet langer dan een tot twee dagen zitten.


Om messen te bewaren

Een goedkope en stijlvolle oplossing in plaats van een blok hout om je messen op te slagen, is een glas gevuld met ongekookte rijst. Op de bodem van het glas leg je dan best een stukje hout of kurk om krassen te vermijden.

Lees ook  Maxime Meiland laat haar achterwerk zien met pikante foto

Reinig potjes met kleine openingen

Vuile koffiepotten en vazen met een kleine opening zijn best vervelend om schoon te maken omdat je er met een spons vaak niet bij kunt. Giet een beetje water, afwasmiddel en een handjevol rijst in de pot en schudt goed. Zo komt het vuil binnenin los.

Red je telefoon

Het is iedereen wel al eens overkomen: je hebt je telefoon in het water laten vallen. Je denkt dat hij voorgoed verloren is, maar rijst biedt hier een uitstekende oplossing. Leg je telefoon in een zak gesloten rijst en laat het zo lang mogelijk drogen. Verwijder de batterij en de SIM-kaart. 24 uur of langer laten drogen in de zak. Wellicht doet je telefoon het achteraf gewoon weer.

Lees ook  Vermiste Mark (19) dood gevonden

Luchtverfrisser

Behoefte aan een fris geurtje in je woonkamer? Mix dan 10 – 20 druppels essentiële olie met een halve kop rijst in een open schaal. Als de geur begint af te zwakken, roer je nog eens goed in de schaal.

Vermijd roest

Probeer je gereedschap in rijst te bewaren. Dit is vooral nuttig in regio’s met een hoge luchtvochtigheidsgraad. De rijst absorbeert de vochtigheid en voorkomt roest.

Speelgoedjes voor huisdieren

Ga aan het knutselen met stof en rijst. Dit bespaart je een hele hoop geld aan speeltjes voor je huisdieren.

DEEL deze geweldige tips met je vrienden op Facebook!

De artsen komen er achter wat zijn ouders de jongen aangedaan hebben en weten dat hij verloren is. Maar een maand later komt een vreemde hem tot redding.

De jongen geeft bloed voor zijn zwaar zieke zus. Als hij naast haar ligt, hoort de arts een vraag die hij nooit zal vergeten.