in

Werkstraf voor Enschedese capoeira-trainer die leerlinge (17) betastte

Een 32-jarige trainer van een Enschedese capoeira-vereniging is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur. De trainer betastte eind 2018 meermaals een 17-jarige leerlinge.

Dat gebeurde niet alleen in het clubgebouw van de Braziliaanse dans- en vechtsportvereniging in Enschede, maar ook tijdens lessen bij hem thuis.

Het slachtoffer, een Oekraïens meisje, was in haar geboorteland een fanatieke beoefenaar van de sport. Toen ze in 2018 naar Rotterdam ging om te studeren, benaderde ze de internationaal bekende Enschedese trainer voor lessen. Ze reisde speciaal naar Enschede voor lessen.

Lees ook  Marechaussee schiet MESSENTREKKER NEER OP SCHIPHOL : DE BEELDEN

Bij trainer thuis
Daar werd ze meermaals betast door de 32-jarige. Dat zou zijn gebeurd na afloop van lessen in het gebouw van de vereniging, maar ook tijdens lessen bij de trainer thuis.

Na de aangifte van de Oekraïense, waren er meer oud-leerlingen die aangaven onzedelijk betast te zijn door de trainer. Geen van hen wilde aangifte doen.

Lees ook  De hond gedroeg zich erg agressief tegenover haar, maar niemand wist waarom – tot een verborgen opname de waarheid aan het licht bracht.

De trainer werd meteen na de aangifte op non-actief gezet en is inmiddels uit de capoeira-wereld gezet.

Hondje doodgebeten door grote hond, vrouw achter rollator meegesleurd en gewond

André wil deze ‘Bridget-tattoo’ van zijn lijf