in

Wesley (29) sluipt binnen bij slapende vrouwen om te filmen en te stelen: ‘Maar die string was van mijn moeder’

,,Zodra u een mooie vrouw ziet, hebt u de Pavlovreactie dat u er een filmpje van moet maken.” Volgens de officier van justitie maakte de 29-jarige Delftenaar overal opnames van vrouwen.

Vorig jaar april sloop hij om 06.00 uur ’s ochtends een studentenwoning aan het Scholeksterpad binnen.

Daar filmde hij een 20-jarige vrouw in haar kamer terwijl ze sliep. ,,Ik vond het wel spannend”, zei de Delftenaar vrijdag bij de Haagse rechtbank.

Hij pikte van de studente, die niet wakker werd, ook een portemonnee en een rugzak mee. Volgens hem stond de deur van de studentenwoning open. Hij zag dat als een uitnodiging om naar binnen te gaan.

De verdachte zou de studentenwoning enkele weken eerder ook al binnengedrongen zijn. De officier verdenkt hem ervan dat hij toen onder meer gitaren en een string heeft meegenomen.

Lees ook  Had André Hazes geheim afspraakje met Imanuelle Grives?

Maar dat ontkende de Delftenaar vrijdag bij de rechtbank. De string, die de politie vond in zijn kamer bij zijn ouders, kwam niet uit het studentenhuis, vertelde hij. Die string was van zijn moeder.

Privéleven
De Delftenaar liep tegen de lamp toen hij betrapt werd bij het filmen in Delft van een andere vrouw in haar onderbroek in haar woonkamer.

Daarvoor was hij bij een nabijgelegen woning op het dak geklommen. Dat was een andere buurtbewoonster opgevallen, en die had toch maar even de politie gebeld.

,,Een grotere inbreuk op het privéleven van iemand kun je niet maken”, zei de officier van justitie over het filmen van de slapende studente in haar kamer.

Lees ook  ’Nieuwe plan voor stikstofcrisis: maximaal 70 km/ op snelweg’

De verdachte liep nog in de proeftijd van een vorige straf, toen hij onder meer een voorwaardelijke celstraf van één jaar kreeg.

Eigenlijk zou de man dat moeten gaan uitzitten, bovenop de straf voor de nieuwe feiten. Maar de officier van justitie gunt de Delftenaar nog een kans.

De aanklager eiste bij de rechtbank dat de man alleen een celstraf krijgt van negen maanden voor het filmen van de vrouwen en de diefstal uit de kamer van de slapende studente.

Die straf zit er binnenkort op. Daarna zou hij meteen een verplichte behandeling moeten ondergaan.

Uitspraak over twee weken.

Gerechtshof: Nederland hoeft vrouwen en kinderen niet terug te halen uit Syrië

Haagse miljonair afgeperst met s*ksfilm na bezoek aan prostituee