in

Wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld waardoor je van je kattenallergie af kan komen!

Als je een dierenliefhebber bent die lijdt aan allergieën – een wrede wending van het lot als er ooit een was, wees dan voorbereid, want daar komt binnenkort misschien wel een eind aan!

Wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld dat een einde zou kunnen maken aan de kattenallergie die een op de tien mensen treft.

Ja, als je begint te niezen elke keer dat je in de huizen van je katvriendelijke vrienden bent, kunnen je dagen van pijn en lijden bijna ten einde zijn.

Oh, en in het geval dat je ook eenfobie voor naalden hebt, maak je geen zorgen! Het is de kat die de prik krijgt, jij niet!

Hier is de wetenschap erachter.

Als je allergisch bent voor katten, ben je eigenlijk allergisch voor een soort eiwit genaamd Fel-d1, dat wordt gevonden in de vacht van het dier.

Dat eiwit wordt vervolgens gehecht aan het huidschilfers van de kat, wat een mooi woord is voor stukjes droge huid die ze achterlaten op dingen.

Lees ook  Duivels koppel adopteert hond uit asiel om haar op te eten.

Wanneer dat eiwit in het systeem terechtkomt van iedereen die allergisch is voor katten, veroorzaakt het een histamine-rush omdat het immuunsysteem ten onrechte denkt – dat het wordt aangevallen, daarom begint het de chemische stof af te geven.

Het resultaat van die afgifte van histamine is dat de symptomen die gepaard gaan met kattenallergieën triggers zijn. Dat is alle jeuk, piepende ademhaling, en ga zo maar door.

Volgens de liefdadigheidsorganisatie Allergy UK treffen kattenallergieën de helft van astmatische kinderen, wat betekent dat de getroffenen antihistaminica of inhalatoren moeten nemen om de symptomen te verzachten.

Oh, en katten worden uiteindelijk uit huizen en in schuilplaatsen gedwongen wanneer blijkt dat hun eigenaren allergisch zijn. Dat is voor niemand goed.

Hoe dan ook, onderzoekers hebben 10 jaar lang onvermoeibaar gewerkt om ‘HypoCat’ te maken – een vaccin dat het eigen immuunsysteem van de kat activeert om het Fel-d1-eiwit aan te vallen en te vernietigen.

Lees ook  Verdrinkende hond probeert wanhopig om gered te worden. Kijk nu wanneer ze haar redder ziet.

Een studie, waarvan de bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology, verklaarde dat de prik de hoeveelheid geproduceerde Fel-d1-eiwit aanzienlijk verminderde.

Van de 54 katten die werden getest in het Universitair Ziekenhuis Zürich in Zwitserland, zagen ze allemaal een toename van de verdedigende cellen die nodig zijn om het eiwit te vernietigen.

Dit betekent dat we dit vaccin misschien wel binnen drie jaar zelf kunnen gebruiken.

De wetenschappers zeiden: “Zowel mensen als dieren kunnen profiteren van deze behandeling. Eigenaren van allergische katten zouden hun risico op het ontwikkelen van chronische ziekten, zoals astma, verminderen.

“Hun katten kunnen in de huishoudens blijven en hoeven niet te worden afgestaan ​​aan dierenasielen.”

Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken

Moeder woedend op ‘opa’ die haar dochter (12) m*sbruikte: ‘Ik walg van je’