in

Wielrenners gaan massaal op hun smoel door nieuwe drempels in Almere: ‘Al 22 ongelukken’

Een voor een gaan ze onderuit. Bar en horeca-ondernemers op de Sluiskade in Almere zien volgens hen tientallen wielrenners op nieuw geplaatste drempels in de haven crashen. Op zondag moesten de ambulances vier keer ter plekke komen.

Omroep Flevoland schrijft dit. “De fietsers komen van de dijk af, kunnen daardoor sneller gaan en versnellen zich na de bocht. Dan kom je aan met 40 of 50 kilometer per uur”, zegt Robin Zweers van Café ’t Lievertje. Hij heeft er al tientallen zien gaan.

Lees ook  Man en vrouw mishandeld nadat ze in hun gezicht werden gehoest

“Tot nu toe zijn het er 22,” zegt Giorgos Salamanakis, eigenaar van het Griekse restaurant Olympia. “Een fietser vloog op mijn terras, hij nam de hele tafel. Eén stoel is helemaal kapot”.

Volgens Zweers is het een beetje “eigen schuld, dikke bult”. “Ze denken dat ze aan de Giro mee doen. Het is gewoon gevaarlijk. Als er kinderen oversteken rijden ze die zo dood. Daarom vroegen we om een oplossing”.

Lees ook  Vrouw (25) verdedigd leeftijdsverschil met haar 70-jarige echtgenoot

Er zijn verschillende waarschuwingsborden voor de witte drempels maar die kunnen worden gemist. Jarenlang hebben ondernemers genoeg van snelheidsovertredingen maar zelfs deze snelheidsdrempels zijn niet het ei van Columbus. Zweers en Salamanakis zijn het erover eens: misschien is het tijd om de weg af te sluiten, indien nodig op vaste tijden. De gemeenteraden zijn onlangs begonnen zich met deze zaak bezig te houden.

Famke Louise plaatst kiekje met nieuwe vlam maar fans zijn afgeleid!

Elektricien legt bedrading in bestelwagen aan om dieven een schok van 1000 volt te geven