in

Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

Voor het eerst in 17 jaar heeft de Amerikaanse regering opdracht gegeven om de doodstraf te laten uitvoeren. De executant is Daniel Lee Lewis, een witte supremacist die vast zat voor de moord en marteling van een 8-jarig meisje en haar ouders. De man claimde tot aan zijn laatste adem dat hij onschuldig was.

EXECUTIE
De executie vond gisteren plaats om zeven minuten over acht (lokale tijd) in Indiana. Daniels dood werd medebepaald door een uitspraak van het Hooggerechtshof. Zij zette een streep door het besluit van een lagere rechtbank in Washington om deze en drie andere executies met een dodelijke injectie uit te stellen.

Lees ook  Moeder laat kinderen voor straf in snikhete auto: 2 DODEN

ONSCHULD
Tot op het laatste moment beweerde Daniel onschuldig te zijn en niet verantwoordelijk voor de moord op de familie. Zijn laatste woorden waren: “Ik heb het niet gedaan. Ik heb een hoop fouten gemaakt in mijn leven, maar ik ben geen moordenaar. Jullie doden een onschuldig man.” Daarna kreeg hij een dodelijke injectie toegediend.

Lees ook  Meng bananen, honing en water: hoest en bronchitis zullen verdwijnen.

WITTE SUPREMACIST
Daniel beweerde geen moord te hebben gepleegd, maar kwam er wel openlijk voor uit dat hij het ‘blanke ras’ als superieur beschouwde. Ook had hij een symbool in zijn nek getatoeëerd staan wat sprekend lijkt op een hakenkruis. Volgens zijn advocaten was hij echter van gedachte veranderd gedurende de afgelopen jaren en zou hij zichzelf niet langer een witte supremacist noemen.

Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

‘Het huilen van de moeder ging door merg en been’, getuigen over verdronken kind (4) in Alphen