in

Wonder baby die nog maar één dag te leven had, wordt 2 jaar en vecht als een held tegen een zeldzame aandoening

Een ‘wonder’-baby waarvan niet werd verwacht dat ze meer dan één dag zou overleven nadat ze met een cyste in haar nek was geboren, heeft bewezen dat iedereen ongelijk had om een ​​gelukkig klein meisje te worden.

De ouders van Eden Sue Jones kregen de opdracht zich voor te bereiden op het ergste wanneer hun baby de diagnose cystische hygroma kreeg, een met vloeistof gevulde zak die het gevolg is van een blokkade in het lymfestelsel.

Maar Taylor en Chelsea Jones, uit Zuid-Wales, zeggen dat hun baby geluk heeft gehad en nu een grote zus is die uitkijkt naar een mooie kerst.

Eden Sue werd geboren met cystische hygroma in haar nek, een met vocht gevulde zak die het gevolg is van een blokkade in het lymfestelsel.

Chelsea was vastbesloten om het verhaal van haar dochter te delen om anderen te informeren over de aandoening en om anderen die dezelfde aandoening hebben te vertellen de hoop niet op te geven en een einde te maken aan het stigma rond de toestand van Eden.

LEES OOK!
4.400 euro als jij samen met 9 vrienden deze 50 kg cheeseburger op kan

Ze begon een blog te schrijven over de reis van Eden en beschreef haar baby als een ‘wonder’ nadat artsen zeiden dat er een kans was dat ze het misschien niet zou overleven.

In een bericht, oorspronkelijk gepubliceerd op de website Love What Matters, zei Chelsea: ‘Ze bewees dat mensen ongelijk hadden.

We hadden het nooit verwacht, maar ze deed het wel.’ Artsen vreesden dat grote cysten die haar luchtwegen verkleinen, mogelijk bij de geboorte tot fatale ademhalingsproblemen zouden kunnen leiden.

Taylor en Chelsea kregen het verwoestende nieuws dat Eden haar eerste dag misschien niet zou halen, maar om 12.01 uur op 9 augustus 2016 werd Eden afgeleverd door C-sectie omringd door artsen en verpleegkundigen.

Chelsea zei dat er zoveel medische experts aanwezig waren dat ze de hele gang buiten de operatiekamer vulden. ‘Het was zo’n kleine kamer – ik begon claustrofobisch te worden,’ zei ze.

Maar momenten later werd haar baby geboren, en Chelsea zei dat het horen van haar eerste paar kreten een overweldigende opluchting was.

LEES OOK!
Nederland rouwt om Ilyasse (21) en Noureddine (19): 'Ze waren beste vrienden'

Ze zei: ‘Onze baby was hier en ze huilde – net als een wonder. “Niemand verwachtte het en zelfs sommige verpleegkundigen huilden met ons.”

Eden is in en uit het ziekenhuis geweest in de twee jaar sinds haar geboorte en onderging in totaal acht sclerotherapiebehandelingen en laser- en cyste-verwijdering op haar tong om de grootte van de massa te helpen verminder in zowel haar nek als tong.

Ze zal in januari volgend jaar een tongvermindering hebben en zal uiteindelijk een ernstige chirurgische verwijdering ondergaan voor de rest van de misvorming, zei Chelsea.

De moeder van twee, die drie maanden geleden de tweede baby Auggie Raye verwelkomde, voegde eraan toe:

‘Ik weet niet hoe het mogelijk is, maar dit alles heeft me net zo veel meer van dit kleine meisje laten houden. “Ze is zo’n vechter en ik hou elke dag steeds meer van haar.”

Man sterft bijna nadat hij paling van 50 cm in zijn anus stopt

Getuige familiedrama Dordrecht – Geschreeuw kinderen ‘ging door merg en been’