in

Wouter verliest 15-jarige zoon en wordt 4 dagen later opnieuw vader

Zaterdagnacht verloor Wouter Decat uit het Belgische Haacht (50) zijn 15-jarige zoon Maarten bij een verkeersongeluk. Een paar dagen later bevalt zijn nieuwe vriendin van hun eerste kindje. “Een groter contrast bestaat niet.”

“Een tragische samenloop van omstandigheden”, noemt hij het zelf. “Het is heel dubbel om een nieuwe zoon op de wereld te zetten en er tegelijk een te moeten begraven.”

Verschillende emoties
De Belgische Wouter gaat door een rollercoaster van emoties. Het ene moment moet hij zijn 15-jarige zoon begraven, die om het leven is gekomen bij een fataal verkeersongeluk. Terwijl hij het andere moment hartstikke blij ‘moet’ zijn, omdat zijn nieuwe vriendin is bevallen van hun eerste kind samen. Met zijn zoontje gaat gelukkig alles goed.

Lees ook  Vader van vijf wordt onwel en sterft op vakantie in Spanje

Verkeersveiligheid
Wouter is actief in de lokale politiek en strijdt al langer voor een hoge verkeersveiligheid. “We vinden het belangrijk dat iedereen veilig op pad kan en ouders hun kinderen met een gerust hart naar school of de sportclub kunnen laten fietsen. We willen de uitdagingen van de grote verkeersassen aanpakken.” Dat is een van de belangrijkste punten in het programma van de lokale partij waar Wouter deel van uitmaakt. Uitgerekend hij moet nu meemaken hoe het is om z’n zoon te verliezen door een fataal auto-ongeluk.

Lees ook  Koppel geniet van hun pasgeboren tweeling, dan komt dokter binnen en zegt: “Het spijt me”

Geen alcohol
Zijn 15-jarige zoon Maarten werd zaterdagavond aangereden door een 24-jarige bestuurder, die niet te snel reed en ook geen alcohol of drugs op had. “Al mag het wel duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren aan deze situatie”, vertelt Wouter. “Het overlijden van mijn zoon mag geen politiek gebeuren worden. Op de begrafenis gaan wij het leven dat Maarten had vieren en niet teveel stilstaan bij de verkeerssituatie op de Provinciesteenweg.”

Zaterdag is de begrafenis van de 15-jarige Maarten Decat.

7 standjes waar je nooit zwanger van kunt raken:

Het bestaat echt: dit is het ‘dode-billen-syndroom’