in

Wrede pestkoppen deden haar foto helemaal om de foute redenen viraal gaan. Maar ze heeft gewoon het perfecte antwoord!

Voor Crystal Hodges is de diep paarse wijnvlek die het grootste deel van haar gezicht bedekt gewoon een deel van haar leven. Dankzij de steun van haar liefdevolle moeder begrijpt ze dat dit haar schoonheid niet wegneemt. Niettemin heeft ze wel haar aandeel pesten gehad. Vreemden op het internet gebruikten haar foto zelfs voor een online spotprent. Maar dit meisje leidt gewoon haar leven ondanks de wreedheid van anderen!

De wijnvlek op haar gezicht wordt veroorzaakt door gezwollen bloedvaten. En hoewel vreemden haar ongegeneerd nastaren en zelfs wijzen, beseffen weinigen dat er aan haar toestand ook gezondheidsrisico’s verbonden zijn.

In sommige gevallen worden deze wijnvlekken veroorzaakt door het Sturge-Weber syndroom. Als gevolg daarvan lijdt Crystal aan epilepsieaanvallen en glaucoom. Ook het risico op een beroerte ligt bij haar gevoelig hoger. Eigenlijk is deze ziekte een tikkende tijdbom die op elk moment in haar leven kan toeslaan.

Crystal kan zich nauwelijks een tijd herinneren waarin ze geen chirurgische laserbehandelingen moest ondergaan. Dit begon al toen ze nog maar een baby was.

Aanvankelijk werd Crystal verdoofd tijdens de ingrepen. Maar toen ze ouder werd beslisten de artsen dat de narcose niet meer nodig was.

“Toen ik 11 was, zeiden de artsen dat de narcose niet meer nodig was” herinnert ze zich. “Ze wreven crème op mijn gezicht. Maar de behandelingen bleven ontzettend pijnlijk.”

Niet lang daarna besliste ze om de behandelingen stop te zetten omdat ze toch alleen maar esthetisch bedoeld waren. Later leerde ze echter dat de behandelingen ook medisch noodzakelijk waren. Zonder deze behandelingen zouden de opgezwollen bloedvaten zich tot in de hersenen kunnen verspreiden, hetgeen zou kunnen leiden tot beroertes en zelfs de dood. Nu ondergaat ze opnieuw deze behandelingen, zij het slechts om de twee maanden.

Lees ook  De vriendin van Joel Beukers aan rand van zwembad wil je gezien hebben

Crystal is gezegend met een stevige ruggengraat:

“Ik heb eigenlijk nooit aan mezelf getwijfeld. Ik aanvaardde het gewoon. Mijn moeder zei me ook altijd dat het niet aan mij maar aan de anderen lag.”

Maar soms zijn mensen gewoon zo wreed dat het toch blijft hangen, bijvoorbeeld die keer dat iemand haar vergelijk met een slechterik uit Batman met twee halve gezichten.

Na die opmerking bedekte ze haar wijnvlek een tijdje met make-up. Maar dat voelde niet goed aan en ze besefte dat er eigenlijk niets mis is met haar natuurlijke look.

“Ik zou het niet moeten verbergen. Ik voel me lekker in mijn vel” zegt Crystal.

Ze heeft leren aanvaarden dat ze altijd wel een beetje negatieve aandacht zal krijgen.

Crystal trekt zich niets aan van de onschuldige opmerkingen van kinderen. Maar de ongevoeligheid van sommige volwassenen kruipt wel onder haar huid. Er zijn al situaties geweest waarin ze aan volwassenen beleefd moest vragen om te stoppen met staren. Soms trekken ouders hun kinderen bij haar weg alsof ze een besmettelijke ziekte zou hebben.

Dit soort incidenten zijn voornamelijk meer vervelend dan echt kwetsend. Toch is er een voorval dat haar voorgoed zal blijven achtervolgen.

Lees ook  Intense vreugde: 5-jarig jongetje mag na 406 dagen chemotherapie eindelijk naar huis.

Crystal was online toen ze een vreselijke ontdekking deed. Haar profielfoto werd zonder haar toestemming gekopieerd en gebruikt. Vreemden maakten er een spotprent van om “likes” te krijgen op hun eigen pagina.

De pestkoppen postten de foto met de commentaar “Like = Mooi”. En hoewel dit misschien onschuldig lijkt, waren de bedoelingen van deze personen niet goedaardig.

“Ik was echt overstuur. De mensen die mijn foto stalen, gebruikten ze alleen om meer volgers op hun pagina te krijgen. Mijn ziekte werd gewoon gebruikt voor promotiedoeleinden” vertelde Crystal over het voorval.

Toen ze zag dat de post meer dan 30.000 commentaren opleverde, werd ze helemaal gefrustreerd:

“Sommige commentators dachten dat ik zelf had gevraagd om de foto te delen om me mooi te doen voelen, wat compleet belachelijk is natuurlijk. Er waren er zelfs bij die beweerden dat ik de vlek op mijn gezicht geschilderd had om de aandacht te trekken.”

Maar Crystal greep deze gelegenheid aan om er iets moois van te maken …

Deze jonge vrouw reist momenteel door Amerika als motivatiespreker. Ze leert het publiek wat het is om met een wijnvlek op te groeien. Ze begint haar presentaties altijd met make-up op, maar gaandeweg onthult ze haar geboortevlek om een krachtig statement te maken.

“Ik ben niet alleen maar mijn wijnvlek. Ik ben veel meer dan dat.”

DEEL de belangrijke boodschap van deze moedige dame met iedereen die je liefhebt!

Deze vrouw krijgt een baby. Maar op dezelfde dag slaat het lot toe en worden 3 gelijktijdig gelukkig.

Vader ontdekt wat deze man met zijn 7 maanden oude dochter deed en hakt zijn twee handen af (Foto’s)