in

Zal alles goedkomen voor André en Monique? Tranen om tweede zwangerschap

Krijgt de kleine André Hazes (3) er óóit een broertje of zusje bij? De 26-jarige zanger en de 42-jarige Monique Westenberg maakten er nooit een geheim van dat ze graag een tweede kindje zouden krijgen.

Maar Monique kan niet op de natuurlijke manier zwanger raken, en de twee ingevroren embryo’s die nog een zwangerschap zouden kunnen opleveren, hebben het niet gered. Wat betekent dit voor hun hervonden liefdesgeluk?

André Hazes en zijn zestien jaar oudere vriendin Monique Westenberg, met wie hij sinds Valentijnsdag dit jaar weer gelukkig is, bevinden zich in een tweestrijd.

Hun emoties rondom een nieuwe zwangerschap zijn intens. Monique heeft altijd gezegd meer dan één kind te willen. Maar op een natuurlijke wijze zwanger raken is niet voor haar weggelegd

Lees ook  Jonge vrouw wandelt alleen langs de snelweg. Dan komt er een dakloze man aangelopen en schreeuwt: “Ga in je auto zitten en doe de deuren op slot!”

Intensief traject
‘Ik kan niet op de natuurlijke manier zwanger worden. André hebben we gekregen via een heel intensief traject, ICSI.

Van de lading waar André uit is gekomen, om het zo maar even te zeggen, waren nog twee cryo’s (restembryo’s – red.) over, en die hebben ze toen meteen ingevroren.

Afgelopen jaar heb ik twee terugplaatsingen gehad, nog vóór de zomer, maar die zijn allebei mislukt.

Dat kwam er ook nog eens bij. Hormonen doen heel veel met je lichaam en geest, je wordt er niet leuker van,’ vertelde Monique in LINDA.

Proces doorlopen
Beiden zitten nu in de beslissingsfase. Ze weten dat ze er niet al te lang mee moeten wachten. De meeste klinieken hanteren een bovengrens van 41 jaar.

Lees ook  Hannah is dus nogal verslaafd aan de zonnebank, dit is haar nu:

Daarboven worden er in principe geen IVF- en ICSI-behandelingen meer uitgevoerd, die vergoed worden. Dat is een landelijke richtlijn.

De reden voor deze leeftijd is dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans op een levend geboren kind na 41 jaar sterk daalt, terwijl de risico’s bij een eventuele zwangerschap en bevalling toenemen.

Bij vrouwen tussen de 41 en 43 jaar wordt alleen nog IVF of ICSI gedaan als de hormonale bloedwaarden en het aantal in aanleg aanwezige ei-blaasjes voldoende is.

Volgens insiders is nu het moment aangebroken waarop ze moeten beslissen of ze het proces nóg eens willen doorlopen.

Zielig! Dronken baasje mishandelt zijn pup

Beeldje gestolen van kindergraf in Haaksbergen: ‘Zet het terug, desnoods voor deur politiebureau’