in

Ze besluit een nier aan haar ex-man te doneren omdat ze niet wil dat haar dochters hun vader verliezen

Scheidingen tussen ouders behoren tot de meest traumatische dingen in het leven van elk zichzelf respecterend kind. Heel vaak ontstaan door misverstanden binnen het paar, zijn scheidingen onverzoenlijke gebeurtenissen, waarin het steeds moeilijker wordt om genegenheid en menselijkheid te vinden. Maar niet alle echtscheidingen volgen een vooraf bepaald pad. Het verhaal van Dan en Kelly heeft namelijk eerst Groot-Brittannië ontroerd, is viraal gegaan en heeft toen de nationale grenzen overschreden.

Dan en Kelly kenden elkaar al sinds hun 11e, ze waren in de loop der jaren goede vrienden geworden tot ze op hun 18e een relatie kregen, maar pas 13 jaar later trouwden. Uit hun liefde werden twee dochters geboren, die nu 11 en 16 jaar oud zijn. De laatste jaren, vòòr zijn scheiding, voelde Dan zich echter niet goed, hij was altijd moe en had verschillende griepverschijnselen.

Lees ook  Humberto Tan reageert op einde van RTL Late Night

Een bezoek aan een ziekenhuis in Londen leidde tot een ernstige diagnose: Dan leed aan nefropathie, een opeenhoping van eiwitten die weefsels ontsteken en beschadigen. Na tien jaar behandeling met medicijnen had Dan absoluut een nieuwe nier nodig.

Op dat moment was het huwelijk al voorbij, maar Kelly wist wat ze moest doen om een goede relatie met haar nu ex-echtgenoot te behouden: haar nier doneren om het leven van de vader van haar twee dochters te redden. Hoewel er geen perfecte compatibiliteit van Kelly met de nieren van Dan was, werd in elk geval besloten om het risico te nemen: Kelly en Dan zouden de delicate operatie ondergaan, een daad van noodzakelijke moed om het gezin te redden.

Lees ook  Zien: zo zag Mezdi er vroeger uit

Gelukkig was de operatie succesvol en werd Dan na 5 dagen ontslagen uit het ziekenhuis in Londen!

Dan en Kelly zijn goede vrienden gebleven, en het evenwicht en de genegenheid in het gezin is niet alleen ongewijzigd gebleven, maar ouders en dochters zijn hechter dan ooit. Dan en Kelly zijn misschien niet meer getrouwd, maar ze zijn nog steeds een voorbeeldige familie!

5-jarig meisje halverwege het jaar van school verbannen omdat ze kinderdiabetes had

Deze hond heeft 7 kittens “geadopteerd” en voor hen gezorgd alsof hij hun vader was