in

“Ze hadden beloofd om samen te blijven tot de dood”: koppel (83) dood teruggevonden in boerderij

In het Vlekkem, een deelgemeente van Erpe-Mere met nog geen 300 inwoners, zijn gisteren de lichamen gevonden van een man van 83 en zijn terminaal zieke vrouw.

Volgens het parket wijst alles op een familiedrama. “De vrees om alleen verder te moeten, neemt soms de overhand. Ze menen hun belofte om samen te blijven tot de dood.”

De vrouw, Christiane Alevoet (83), was terminaal. Volgens buurtbewoners verkondigde de 84-jarige Christian Van den Steen enkele dagen geleden nog dat hij het niet meer zag zitten en er een einde aan zou maken. Niemand kon geloven dat de hoogbejaarde man de daad bij het woord zou voegen.

Lees ook  Besmet met coronavirus? Dit is wat je zorgverzekering vergoed

Van den Steen is geen onbekende in de kleine gemeenschap. Tot eind 2016 was hij actief als koster in Vlekkem. Hij besloot daarmee te stoppen omdat hij 80 jaar werd. Verder was hij tevens voorzitter van de kerkfabriek en de bezieler van de kerststal voor de kerk. In het kleine Vlekkem slaat het nieuws in als een bom.

“Het waren bijzonder lieve mensen die elkaar pas op latere leeftijd leerden kennen. Ze hadden geen kinderen en waren bijzonder close. Als je hem zag, zag je haar en omgekeerd. Zo lang Christiane goed was gingen ze bijna dagelijks hand in hand wandelen, maar dat was intussen toch al even geleden”, weten dorpsgenoten. Ook de blijvende inspanningen voor de Sint-Lambertuskerk van Vlekkem waren opvallend. “Christian opende en sloot nog heel geregeld de kerk. We zullen hem missen.”

Lees ook  Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig water drinkt

Heel wat mensen tonen begrip voor de drastische beslissing van de man. “Ze hebben de voorbije maanden samen heel wat doorgemaakt, maar zijn mekaar toch blijven steunen. Ze waren onafscheidelijk. Ergens moet je wat gebeurde respecteren”, is maar een van de talrijke reacties.

Mogelijk gaan alle scholen in Nederland dicht!

Maximumstraf voor hardleerse pedofiel (75) met kinderp*rno op z’n computer