in

Ze heeft nog maar enkele seconden te leven, dus snoert mama haar pasgeborene in het babystoeltje vast en gooit ze het met kind en al het raam uit

De kleine stad Wyoming in de Amerikaanse staat Illinois telt amper 1.400 inwoners. Hier kent iedereen iedereen. Hier wilde de 21-jarige Shelby Ann Carter een idyllisch familieleventje opbouwen.

Samen met haar verloofde woonde ze bij haar moeder, werkte als schoonheidsspecialiste en begon een opleiding als farmaceutica-assistente. In januari beviel ze van haar dochter Keana Davis. Shelby was een overgelukkige moeder, maar haar toekomstplannen vielen al snel in duigen.

“Ze was volop bezig haar sporen in de stad achter te laten”, zegt de burgemeester van het kleine plaatsje. Maar op 30 januari, een dag na haar 21e verjaardag, sloeg het noodlot toe. Shelby was alleen thuis met haar dochter toen ze het noodnummer belde om te melden dat het huis in lichterlaaie stond en ze geen lucht meer had.

Lees ook  Andrea (30) overlijdt vier weken nadat ze bevalt van dochter aan corona

Over haar kind repte ze met geen woord, zodat de brandweer des te verrast waren door wat ze ter plaatse aantroffen.

De brandweerlieden vonden Shelby dood op de tweede verdieping. Ze overleed aan koolstofmonoxidevergiftiging. Maar de amper 12 dagen oude Keana Davis troffen ze aan op een hoop puin voor het huis. Wat was er gebeurd?

De moeder redde het leven van haar pasgeboren baby op een zeer opmerkelijke manier. Ze zette haar baby in een kinderstoeltje en gooide de baby vervolgens uit het raam van de tweede verdieping van het brandende huis. De moeder offerde zich op om haar baby te kunnen redden.

“Ik denk dat het moederinstinct was wat haar bewoog. We vragen ons af waarom ze zelf niet gesprongen is”, zegt de chef van de vrijwillige brandweer die de baby meteen naar het ziekenhuis overbrachten. De artsen stellen vast dat Keana Davis volkomen ongedeerd was en werd ze korte tijd later uit het ziekenhuis ontslagen.

Lees ook  Mickey (31) wilde doodgeschoten worden en dat lukte: ‘De politie heeft hem geholpen’

De bewoners van de stad riepen een crowdfundingcampagne in het leven om de familie te helpen bij de wederopbouw van het huis. Op enkele weken tijd werd zo al meer dan 38.000 euro ingezameld. Hoewel het verlies zwaar is en Keana Davis haar moeder nooit zal kennen, zal ze wel haar hele leven trots op haar zijn.

DEEL dit aangrijpende verhaal met iedereen die je kent!

Iedereen denkt dat deze man gewoon een dikzak is. Maar als ze hem opereren, ontdekken ze iets schokkends in zijn lichaam, wat daar al 10 jaar lang groeide

Deze thee is een heus wondermiddel. Je buikvet verdwijnt en je huid verbetert erdoor