in

Ze kwam ernstig misvormd ter wereld. Hoe ze er na de operatie uitziet? Ik blijf glimlachen!

Een van de ergste dingen om te zien is wanneer een persoon op zodanige manier door een ziekte wordt getroffen dat hij of zij niet in staat is om met zijn of haar omgeving te communiceren. Maar vanbinnen zijn ze net zo gedreven, intelligent en liefdevol als elke andere persoon. Het beste wat mensen kunnen doen, is over dergelijke aandoeningen leren zodat we ze beter kunnen begrijpen.

Wat wel zeker is dat mensen met dergelijke beperkingen vaak een groter hart hebben dan “gewone” mensen en dat is ook het geval met Lilli Sim, die geboren werd met een zware misvorming in het gezicht. Haar ziekte tast de symmetrie in haar gezicht aan en treft slechts 1 op 120.000 baby’s, hoewel de baby het in dat geval vaak niet overleefd. Lilli overleefde echter en kampt sedertdien met ademhalingsproblemen en bovenal: pestkoppen op school.

Lees ook  Mama gearresteerd nadat ze pestkoppen van haar zoon in de klas ging confronteren.

Het is moeilijk om erbij te horen als je er anders uitziet, maar dankzij de moed en de hoop van Lilli wacht haar een geweldige toekomst.

Al van kleins af aan moest Lilli twee keer per week bij de dokter op bezoek en zo lang ze zich kan herinneren, werd ze gepest op school. Op de basisschool had ze alleen maar haar twee nichtjes die haar steunden en ook zij werden gepest gewoon omdat ze aardig tegen Lilli waren. Soms kwam haar opa naar school om tijdens de lunch met haar op te trekken, zodat ze toch maar niet alleen moest zitten.

Er is echter hoop, want dankzij een gezichtsoperatie droomt ze van een normaal leven. Ze heeft al drie operaties ondergaan en onlangs ging ze een vierde keer onder het mes.

Lees ook  Zwerfhond beschermt zijn zwangere maatje totdat hulp komt

Later wil zo maatschappelijk assistente worden om andere kinderen zoals haar te helpen en moed te geven. Ze heeft al aan verschillende liefdadigheidsconcours deelgenomen om geld in te zamelen voor mensen met een beperking en dankzij haar hobby’s als ballet en handbal heeft ze ondertussen toch vrienden gemaakt.

Binnenkort wordt Lilli 20 jaar en onlangs mochten haar verbanden eindelijk van haar gezicht. Ze heeft grote hoop voor haar verjaardag, maar ook voor haar toekomst. Met elke operatie wint ze aan zelfvertrouwen en maakt ze een ongelofelijke vooruitgang.

DEEL deze fantastische dame met iedereen die je kent!

Mama’s ENORME buik zit vol blauwe plekken. Zie hoe haar echografie de verbluffende waarheid onthult…

De foto van deze vader en zijn 6-jarige dochter verovert dankzij fraai haar stormachtig het net.