in

Ze moest kiezen tussen haar eigen leven of dat van haar ongeboren kind, Dit was haar keuze..

In maart kreeg ze hoofdpijn, maar het koppel maakte zich geen zorgen. Wat later begon ze te braken en toen kreeg ze het verschrikkelijke nieuws.

Carrie DeKlyen liet een scan nemen van haar hoofd en de resultaten veranderde haar leven en dat van haar gezin. Ze had een agressieve kanker, glioblastomie. Met een beetje geluk kon de 37-jarige moeder met 5 kinderen nog 5 jaar leven.

In april werd de tumor verwijderd en een maand later kreeg het koppel opnieuw zwaar nieuws te verwerken. Dubbel nieuws zelfs. De tumor was terug en ze was acht weken zwanger.

Dan stonden ze beiden voor de verschrikkelijke keuze. Ofwel koos ze voor chemotherapie om langer te kunnen leven. Dan zou ze wel de baby verliezen. Ofwel koos ze voor de baby, maar Carrie zou wel niet lang genoeg leven om de baby nog te zien. Carrie verkoos het leven van haar kind boven dat van zichzelf.

In juli werd ze dan opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Ze had hevige pijn en het werd ondraaglijk. Ze kreeg een complete inzinking en dat was de laatste keer dat ze nog bij bewustzijn was. Ze was toen 19 weken zwanger.

Lees ook  De moeder ziet de armpjes van de baby’s en legt hen in een schoendoos te vondeling. 17 jaar later maakt de tiener op het podium iedereen stil.

De dokters deden er alles aan om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen, maar de toestand van Carrie ging snel achteruit. Ze had extreem veel schade opgelopen door de inzinking en werd enkel nog in leven gehouden door machines.

Toen ze 22 weken zwanger was merkten de dokters dat de baby niet snel genoeg groeide. Het kind moest minstens 500 gram wegen volgens de dokters en dat was helemaal het geval nog niet.

Toch hield Carrie vol en 2 weken later woog het kindje 625 gram. Eindelijk goed nieuws, maar er was opnieuw een maar. Het kindje bewoog niet meer. De vader, Nick, kon twee dingen doen. Of hij kon wachten en hopen dat het kind opnieuw bewoog en begon te groeien, maar dan kon het kind ook binnen het uur sterven. Of hij kon kiezen voor een keizersnede. Hij koos voor het tweede.

Lees ook  China huilt na dood straatarme en broodmagere studente (24): 'Ze leefde op 25 cent per dag’

Het kind zag het levenslicht, maar zou haar moeder nooit kennen. Het was een meisje, Life Lynn DeKlyen. Ze konden nog samen de naam uitkiezen. Toen besliste Nick dat zijn vrouw voldoende had afgezien en hij vroeg de dokters om de apparatuur uit te schakelen. Iets later stierf ze.

De dagen nadien moest Nick zijn tijd verdelen tussen de begrafenis regelen en zijn dochtertje bezoeken die op intensieve zorgen lag. Ook de kinderen thuis (18, 16, 11, 4 en 2) mocht hij niet verwaarlozen.

Veertien dagen na de geboorte van zijn dochtertje kreeg Nick een nieuwe klap te verwerken. Ondanks de goede zorgen van de dokter haalde ook Life Lynn het niet.

Nick ging kapot van verdriet, maar had wel enkel nog lovende woorden voor zijn vrouw, de liefde van haar leven. “Ik wil gewoon dat iedereen weet dat mijn vrouw haar leven heeft opgeofferd voor dat van onze dochter. Ze hield ontzettend veel van haar kinderen en ze hechtte meer belang aan anderen dan aan zichzelf.”

JUF ontslagen nadat ze dit deed met 4 leerlingen, waarvan 2 op dezelfde dag

Vrouw gooit man voor tram na discussie