in ,

Ze moeten VERLOVEN: Hun leeftijd laat je schrikken! Hoe is dit mogelijk?

Egyptenaren zijn woedend om een verlovingsfoto die inmiddels de hele wereld over gaat Wat er mis is met de foto? De twee verloofden, Omar en Gharam, zijn 11 en 12 jaar oud.

trouwen

In Egypte mogen minderjarigen volgens de wet niet trouwen, maar helaas gebeurt dat vaak. Uit cijfers van Unicef blijkt dat 17 procent van kinderen al verloofd is voor de achttiende verjaardag. 2 procent zou al voor hun vijftiende het ja-woord aan een geliefde hebben gegeven.

Lees ook  Kinderen buiten laten spelen? Absoluut niet doen!

Veel mensen zijn boos over de foto, die door de ouders van de kinderen naar buiten werd gebracht. Volgens hun is er niks aan de hand. „Omar heeft altijd van Gharam gehouden. Hij heeft altijd gezegd dat hij met het haar wilde trouwen”, aldus de vader van Omar, die de verloving heeft geregeld, tegenover een Egyptische krant. „Ik heb niks verkeerd gedaan.”

Lees ook  Deze vrouw redt een zeldzame “hond” die zich onder haar veranda verstopt had. Maar als ze haar geheim ontdekt, is ze sprakeloos.

SCHANDALIG
De vader vindt dat hij niets heeft misdaan, maar daar denken veel Egyptenaren anders over. Nadat de foto’s rondgingen op sociale media kwam er een stortvloed aan kritiek. Veel mensen vinden het schandalig dat kinderen op die leeftijd al met het huwelijk bezig zijn.

PAS OP! Wend je ogen nooit van de kassabediende af als je met je bankkaart betaalt.

Als het bedrijf deze man op straat gooit, hebben ze geen idee met wat voor geniaal idee hij 5 minuten later begint.