in

Ze werd gebruikt als vechtershond en werd depressief – maar zie haar transformatie nou na de inspanningen van deze helden!

Het is gewoon afschuwelijk wanneer mensen honden gebruiken als vechtershonden en hen zo doen lijden.

Maar jammer genoeg is het iets wat nog steeds te vaak gebeurt in de wereld.

Sommige honden lopen levensbedreigende verwondingen op, en niet alleen lichamelijk maar psychologisch ook natuurlijk.

In sommige plekken in de Verenigde Staten en in andere landen, worden hondengevechten nog altijd georganiseerd door mensen, ondanks dat dit volkomen illegaal is.

Dierenhelden van de Texaanse organisatie SPCA ontdekte zo’n gruwelijk evenement. Toen ze ter plaatse kwamen ontdekten ze een hele groep honden die werden gebruikt voor gevechten. De arme honden waren extatisch toen ze gered werden.

Maar eentje jammer genoeg niet.

Deze hond was echter in een zeer zwakke toestand. Toen de dierenredders ter plaatse kwamen, vonden ze haar vastgeketend. Het arme dier kon zelfs haar kopje niet omhoog houden.

Lees ook  Koppel, 89 en 90, pleegt zelfmoord na 50 jaar huwelijk

Kon niet bewegen
De hond bevond zich in zo’n erbarmelijke toestand dat ze zelfs niet kon bewegen. Ze onderzochten de arme hond en stelden vast dat ze uitgedroogd was, verhongerd en een absoluut noodzakelijke verzorging nodig had. Bovendien was haar vacht nog eens zwaar geïnfecteerd.

Ze gingen snel naar de dierenarts waar ze een bloedtransfusie kreeg en water en voedsel. Volgens de arts had ze “bijna geen bloed meer in haar aderen” en zou ze wellicht enkele dagen later gestorven zijn.

Ze noemden de hond Gwen Stefani, vernoemd naar de popster, en door haar “kracht, moed en schoonheid,” zei de groep. Na enkele dagen behandeld te worden, begon haar toestand traag maar zeker te verbeteren. Ze kon haar kopje opnieuw opheffen en kwispelen met haar staartje.

Kwispelend staartje
“Ze begroet iedereen met een wiebelend lijfje, kwispelend staartje en typische pitbull-glimlach,” schreef de dierengroep in een persbericht.

Lees ook  De nieuwe vriendin van Temptation Fabrizio is echt een bommetje

Toen ze stilaan begon te herstellen, begon de schattige Gwen er ook meer en meer uit te zien als een gezonde hond. Precies alsof ze een complete transformatie had ondergaan. Ze begon blij rond te open, en genoot opnieuw van haar vrijheid. Natuurlijk kreeg ze alle liefde die alle honden verdienen.

“Gwen komt zeker niets tekort. Ze wordt omringd door mensen die van haar houden. Nu kan ze elke dag spelen! Het is fantastisch wat een betere omgeving en liefde kan betekenen voor een hond,” schreef de groep in een persbericht.

Gwen is nu een zeer gelukkige hond en ik ben hier hartstikke blij om! Het is zo bemoedigend om te lezen dat er nog steeds helden bestaan die het opnemen voor kwetsbare dieren. Zij doen een uitstekende job! Deel aub u hiermee akkoord gaat!

Papa is verward over losse tegel in kast van dochtertje – dan beseft hij dat het sleutel is tot verborgen geheim van het huis…

Last van een verstopte neus? Met deze geheime tip heb je daar NOOIT meer last van!