in

Ze wordt haar hele leven al uitgemaakt voor monster, maar nu wil ze de nieuwe Miss Universe worden

De 20-jarige Evita Patsey Delmundo wil volgend jaar Maleisië vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezingen. Opvallend detail: haar hele lichaam en gezicht zijn bezaaid met moedervlekken, iets waar ze haar hele leven vreselijk mee gepest is. Maar haar zware jeugd houdt de Maleisische schoonheid niet langer tegen om te bereiken wat ze wil.

Dankbaar
Ze heeft haar uiterlijk volledig geaccepteerd en wil zichzelf niet langer verbergen. Vroeger werd ze vreselijk gepest met haar afwijkende uiterlijk, kinderen scholden haar uit voor monster. “Het was niet makkelijk. In de lagere school werd ik gepest en als tiener was ik heel timide en mensenschuw.

Lees ook  De 8-jarige Alex wordt gepest omwille van zijn zeldzame ziekte – dan tonen bikers wie de baas is.

Ik wist niet hoe ik moest omgaan met mijn uiterlijk. Ik vroeg mijn vader zelfs om naar school te komen en de gemene kinderen op de vingers te tikken.” De pesterijen zorgden ervoor dat Evita een vreselijke hekel aan zichzelf kreeg en het liefst haar moedervlekken weg wilde laten halen. De artsen vonden dit echter een te groot risico, iets waar Evita later dankbaar voor is.

Inspiratiebron
“Gelukkig verminderde het pesten daarna gaandeweg. Toen ik op mijn zestiende op een kerkkamp ging, leerde ik van mezelf te houden en met anderen om te gaan. Toen pas begon ik te aanvaarden hoe ik eruitzie”. Nu is Evita hartstikke blij dat de artsen zeiden dat het weghalen van de moedervlekken niet ging.

Lees ook  Vader steekt 8-jarig dochtertje dood in Rotterdams ziekenhuis.

Als mensen haar op straat of via Instagram zeggen dat ze haar zien als hun idool, of dat zij Evita als een inspiratiebron zien, doet dat de vrouw veel goed. Het is een van de belangrijkste redenen om mee te doen aan de missverkiezing. Wij hopen dat ze wint, duimen omhoog voor deze dappere schoonheid!

Keek jij het vroeger ook? Zó ziet de cast van Melrose Place er nu uit!

Dít is waarom iedereen suiker in zijn shampoo doet! Jij gaat het straks ook doen!