in

Ze zeggen altijd dat kokosolie goed is voor je, maar dit is wat ze je niet vertelden.

De laatste jaren is kokos ontzettend populair geworden. Het is verkrijgbaar in zowat elke supermarkt. Het vruchtvlees wordt gedroogd en gebruikt als vlokken in yoghurt. Het vervangt ook traditionele bloem in gebakken gerechten. Kokosmelk wordt dan weer gebruikt in heerlijke curry’s. Maar kokos is niet alleen heerlijk, het is ook goed voor je.

Kokosolie is rijk aan triglyceriden, wat de gezonde vette zuren zijn die we ook vinden in magere producten zoals yoghurt en melk. Anders dan andere vetten worden deze snel verwerkt en snel in energie omgezet, in plaats van dat ze opgeslagen worden. Kokos is bovendien een bron van vitamine E, vitamine K en ijzer. Het eten van kokos kan verrassende gevolgen hebben voor je gezondheid:

Lees ook  Naamswijzigingen Ministeries kost kabinet Rutte III miljoenen

1. Ondersteunt je schildklierfunctie

De onderliggende problemen met een schildklier zijn vaak te wijten aan ontsteking en een gebrekkig immuunsysteem. Als je schildklier niet in evenwicht is, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Kokosolie is niet alleen goed voor je immuunsysteem maar zorgt ook voor een afname van ontstekingen.

2. Geef je metabolisme een boost

Als je stofwisseling een boost nodig heeft, is het beste wat je kan doen vette zuren zoals kokosolie innemen. Dankzij kokosolie stijgt de hoeveelheid vet die in je lichaam verbrand wordt. We moeten dit vet dus eten om vet te verliezen.

3. Verlicht constipatie

Het boost niet alleen je metabolisme maar het is ook rijk aan vezels. Het is daarom een van de beste huishoudelijke middeltjes tegen constipatie. Aanbevolen wordt om 1/2 theelepel kokosolie bij een glas vers fruitsap te voegen. Drink het hele glas een half uur voor elke maaltijd. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Lees ook  Man schopt hond dood omdat hij op keukenvloer geplast had.

4. Bestrijd acne

Acne wordt veroorzaakt door bacteriële infecties in de huid. Deze infecties kunnen ontsteken, waardoor we de gekende rode zwellingen krijgen. Kokosolie is een natuurlijk antibacterieel en anti-inflammatoir middel, waardoor het bijzonder effectief is om acne te bestrijden. Aanbevolen wordt om het te consumeren, maar ook om het op de getroffen zones aan te brengen.

Waar gebruik jij kokosolie voor?

DEEL deze voordelen van kokosolie met iedereen die je kent!

Dit jongetje, laat deze foto aan zijn moeder zien. Wat hij er vervolgens over verteld is onverklaarbaar…

Heftig: déze schokkende foto van het lichaam van een kapster gaat het internet over