in

Zestien vrienden op stap om einde quarantaine te vieren: allemaal besmet

Een vrouw uit Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida zal haar eerste avondje stappen na een maandenlange quarantaine niet snel vergeten. Ze sprak met vijftien vrienden af in een van hun favoriete cafés om het einde van de lockdown te vieren; ze bleken naderhand allemaal besmet te zijn met het coronavirus.

Erika Crisp (40) deed haar verhaal aan de Amerikaanse nieuwszender News4JAX. Zij en haar vrienden waren maandenlang binnengebleven en hadden zich naar eigen zeggen zorgvuldig aan de regels van social distancing gehouden. ,,We deden alles op de juiste manier.”

Ademhaling
Het eerste weekend van juni besloten ze te vieren dat de maatregelen in de staat Florida versoepeld werden en ze spraken af in een Ierse pub in Jacksonville Beach: Lynch’s. Het afstand houden leek nog maar een verre herinnering en mondkapjes droegen ze niet.

Lees ook  Man houdt lichamen van overleden moeder en tweelingbroer jaar in huis

Enkele dagen later begon Crisp plots problemen te krijgen met haar ademhaling. Een test wees uit dat ze corona had. Haar vijftien vrienden bleken in hetzelfde schuitje te zitten. Net als veel andere gasten die op dezelfde avond een biertje hadden gedronken in de pub. De manager besloot daarop zijn zaak een weekend te sluiten en volledig te ontsmetten.

Lees ook  AANSLAG op moskee: 6 doden 8 zwaargewonden!

Op Facebook liet Crisp intussen weten dat ze spijt heeft van haar uitje en waarschuwt ze anderen. ‘Ik had beter moeten weten. Ik had voorzichtiger moeten zijn’, schrijft ze. ‘Maar het is wat het is. Ik heb het. Mijn vrienden hebben het. We zeggen het maar, doe ermee wat je wil.’

Ze beklemtoont dat ze geen kroegentocht deden. ‘Lynch’s was de enige zaak waar ik met mijn vrienden geweest ben. En het was de enige keer dat ik hen zag.”

Nederlandse studenten hebben zin in hotdog van Ikea en steken zomaar snelweg over

Drama na openingsfeest restaurant: vader (73) van eigenaar raakt besmet en overlijdt