in

Zet een kopje rijst in je kledingkast en kijk wat er gebeurt

Dit is waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

We gebruiken rijst volop in de keuken om nasi en lekkere curry’s te maken. Ook zijn er genoeg hacks waar rijst bij komt kijken, zoals je telefoon drogen nadat-ie in het water is gevallen. Kortom, de meeste mensen hebben wel een pak rijst in de kast staan. Wist je dat het nog veel meer uitkomst kan bieden? Met deze truc heb je bijvoorbeeld een altijd een lekker ruikende kledingkast.

Wij gaan dit meteen doen!

Vocht
Je kent misschien wel het trucje om je telefoon in een zakje met rijst te leggen wanneer deze nat is geworden. Rijst neemt namelijk vocht op. Onze kledingkasten kunnen soms ook last hebben van vocht. Misschien is je huis gewoon erg vochtig of heb je eens nog vochtige kleding in de kast gehangen. Hierdoor gaat je kleding niet lekkerder ruiken en het is ook absoluut niet prettig om vocht en schimmel in je kast te hebben.

Lees ook  24 Mensen met eindeloze schoonheid waar wij sprakeloos van werden..

Luchtverfrisser
Omdat rijst het vocht uit een ruimte haalt, werkt het ook automatisch als luchtverfrisser. Door een paar druppeltjes olie bij de rijst te doen gaat het heerlijk ruiken. Je hebt dus geen dure luchtverfrissers of geurzakjes nodig, je kan het heel gemakkelijk zelf maken. Zo kun je ook kiezen wat je lekker vindt en de perfecte geur voor jou vinden.

Lees ook  Driejarige jongen redt bejaarde buurvrouw die in kelder zit opgesloten

Zo maak je het
Je hebt nodig: een kopje rijst (witte rijst werkt het best),geurende olie en een bakje om het in te doen. Meng de rijst met 15 tot 20 drupjes olie in een bakje of groot glas. Leg een stuk stof (een stukgeknipt oud t-shirt bijvoorbeeld) over de opening en bind dit vast met een elastiekje. Zet de rijst op een plek waar er geen kinderen en huisdieren bijkunnen. De luchtverfrisser is na een paar maanden aan vervanging toe. Heb je bruine rijst gebruikt dan zal je eerder moeten verversen, dit raakt sneller bedorven dat witte rijst.

Ga jij deze DIY-luchtverfrisser maken? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!

Boze ouders na optreden K3: kinderen krijgen er nachtmerries van

Het ongelooflijke verhaal van Victoria Arlen breekt gegarandeerd je hart