in

Zeven jaar cel voor kus op de wang van voorbijgangster

Een 47-jarige man uit Nieuw-Zeeland is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar omdat hij vorig jaar een voorbijgangster op de wang had gekust. De man had psychische problemen.

De man had geprobeerd een voor hem onbekende vrouw te kussen op straat. De kus belandde op haar wang en was voor haar ongewenst contact. Een vriendin van de vrouw was erbij en probeerde te hulp te schieten. De man drukte haar vervolgens tegen een etalage.

Lees ook  Baby met coronabesmetting overleden

De man kreeg zeven jaar gevangenisstraf opgelegd en ging daarvoor in hoger beroep. Normaal gesproken zou een dergelijk vergrijp niet leiden tot een gevangenisstraf, zei de rechter. Bovendien heeft de man al langdurig psychische problemen.Toch kan de straf niet ongedaan gemaakt worden, meldt NZ Herald.

Dit komt omdat de Nieuw-Zeelander al twee keer eerder was veroordeeld voor ernstige geweldsmisdrijven. Met de aanranding als derde misdrijf, heeft de man drie aantekeningen. In de Nieuw-Zeelandse wet staat dat de maximumstraf wordt opgelegd aan iemand met drie misdrijven.

Lees ook  Overspelige echtgenoot poedert zijn handen wit om zijn vrouw om de tuin te leiden.

‘Onevenredig zwaar’
Ook als diegene mentaal ziek is. Dit werd vandaag in hoger beroep vastgesteld. Ondanks dat ook de rechters erkenden dat de gevangenisstraf van zeven jaar ‘onevenredig zwaar’ is en de rechten van de man schendt.

Hartverscheurend: maandag aangetroffen Naya Rivera (33) offerde leven op voor zoontje (4)

Getouwtrek rond drie verwaarloosde honden: ‘Het waren skeletten, vel over been’