in

Zevenjarig meisje lijdt aan haaruitval, dus haar moeder bedekt haar hoofd met juwelen en glitter

De 7-jarige Gianessa Wride heeft al haar haren verloren vanwege alopecia areata, een autoimmuunstoornis die kaalheid op bepaald delen van het hoofd veroorzaakt. Dat weerhield haar echter er niet van om op school ‘Crazy Hair Day’ te winnen.

Het meisje was zeven jaar oud toen werd vastgesteld dat ze alopecia had. Op het moment dat plots haar haren begonnen uit te vallen, maakte haar moeder zich grote zorgen. Ze vreesde dat haar dochter op school zou worden bespot en gepest, aldus Upworthy.

Naar aanleiding van Crazy Hair Day (gekke kapsels dag), een van Gianessa’s favoriete evenementen op school, had de moeder echter een briljant idee!

Lees ook  Melissa (41) overleefde een abortus: ‘’Mijn moeder dacht dat ik dood was’’

Gianessa heeft een hekel aan pruiken of bandana’s dragen, dus besloot haar moeder een alternatief te vinden: ze versierde haar hoofd met prachtige kleurrijke juwelen. Het meisje was dolenthousiast!

Haar klasgenootjes waren ook erg onder de indruk van haar nieuwe look: Gianessa won de competitie!

“In het begin was ik verdrietig toen ik al mijn haar verloor,” vertelde het meisje aan People. “Maar nu vind ik het geweldig om kaal te zijn. Ik kan dingen met mijn hoofd doen die andere kinderen niet kunnen doen. Ik denk nu dat het leuk zou zijn om mijn hoofd te decoreren met wat glinsterende vlinders en bloemen.”

Lees ook  Terminaal zieke Peter (55) zoekt nieuw baasje voor zijn hond: ‘Mijn laatste grote wens’

Haar moeder plaatste de foto’s op Instagram en ontving veel lof.

“Jouw haren maken je niet wie je bent – het is wat je van binnen hebt dat telt,” vertelde ze aan People. Dat is ook de boodschap die ze aan Gianessa wil meegeven.

Deze zevenjarige is een echte inspiratie! Als je het hiermee eens bent, deel dan haar verhaal op Facebook!

Jager schiet vader dood tijdens jacht op wilde zwijnen

Koning Willem Alexander deed het vóór Maxima met deze Nederlands topmodel