in

Ziekenhuispersoneel maken rij voor emotionele respectbetuiging wanneer orgaandonor van levensondersteuning wordt gehaald

Over de hele wereld, in elk land, zijn er families die wanhopig wachten op een orgaandonatie voor een ziek familielid. De bittere ironie van dit hele proces is wel dat een andere familie een verlies te verwerken heeft, namelijk de donor.

Het is waarschijnlijk om die reden wat orgaandonatie een gevoelig onderwerp blijft. Als je orgaandonor bent redt je mogelijks het leven van iemand anders, hoewel dat niet altijd gemakkelijk te slikken is voor de familie van een donor.

Medische professionals in het St. Luke Meridian Medical Center in de Amerikaanse staat Idaho, weten goed genoeg hoe moeilijk het kan zijn om de organen van anderen hun geliefde te doneren aan iemand anders.

Natuurlijk is het ook zo dat ze zien wat het betekent voor een familie van de persoon die een broodnodige donatie nodig heeft. Een traditie in dit ziekenhuis is onlangs het internet rondgegaan. De personeelsleden van het ziekenhuis betuigen namelijk hun respect aan de orgaandonoren die door het ziekenhuis worden vervoerd per rolstoel.

Lees ook  Vrouw (23) sms’t vier jaar lang elke dag overleden vader en krijgt plots antwoord

Ze noemen het “Walk of Respect”, een zogenaamde “wandeling van respect”, en het ging de wereld rond. Al het ziekenhuispersoneel stond in een rij achter elkaar, tussen de afbeelding intensieve zorgen en de lift. Zo betuigen ze een laatste respect voor iemand die zijn organen doneerde aan iemand in nood.

De traditie begon enkele jaren geleden door Deb Compton, de directeur van de intensieve zorgen in het St. Lukes. En nu wordt het zelfs opgepikt door andere ziekenhuizen volgens hun website:

“Familie en vrienden van mensen die een orgaan gedoneerd hebben, appreciëren het respect en medeleven van het personeel. Tijdens een bepaalde “Walk of Respect”, hoorde iemand de vrouw van een orgaandonor vertellen aan haar kleine kinderen, “Dit is de verwelkoming van je papa in de hemel.”

“Voor de familie en geliefden biedt deze Walk of Respect een blijvende indruk en hopelijk een moment van vrede tussen al het leed. Het is niet alleen iets wat gewaardeerd wordt, het biedt ook troost en een moment van zelfreflectie.”

Lees ook  Vrouw sterft aan kanker – haar hond gaat naar haar toe op de begrafenis en breekt iedereens hart

Getuigenis
Lara Leigh Vick, gaf een opmerking op het Facebookbericht, en zei dat haar broer ook zijn organen had gedoneerd. Voor zijn zus was het een zware beproeving, maar als verpleegster wist ze dat het het juiste was.

“Als orgaandonor weten we, als familie, dat Paul heel wat levens heeft gered toen hij stierf. Als verpleegster zijnde, is dit een bitterzoet moment, wetende dat mijn broer anderen hielp leven….Maar ik mis mijn broer zeer hard.”

Hieronder kan je de “Walk of Respect” in het St. Luke’s ziekenhuis:

Wel, dat maakte me echt triest. Orgaandonaties geven mensen een tweede kans in het leven, en niets is mooier dan dat.

Als je ook vindt dat het ziekenhuispersoneel het juiste doen door de orgaandonoren te vieren, deel dan dit artikel op je Facebook!

Moeder bevalt van dochter na 40 zware uren – dan kijkt dokter tussen haar benen en bevriest

Deze schoenen snijden de voeten van twee-jarige open – nu waarschuwt haar moeder alle ouders over deze sandalen.