in

Ziekenhuisschoonmaakster sterft aan het coronavirus: ‘Ze had een hart van goud’

Tijdens de voortdurende pandemie hebben verpleegkundigen en artsen veel steun en lof gekregen terwijl ze aan de frontlinie tegen het coronavirus werken.

Maar sommige werknemers in de ziekenhuizen worden vaak vergeten. Ziekenhuisreinigers doen achter de schermen heel belangrijk werk en werken vaak lange en onvergeeflijke uren.

Ze zijn net zo waardevol als anderen in het ziekenhuis, ook al krijgen ze weinig of geen erkenning. Helaas worden deze mannen en vrouwen ook blootgesteld aan het virus en sommigen moeten helaas hun leven op het spel zetten vanwege hun werk.

Ziekenhuisreiniger Eileen Landers was een van de dappere helden in deze zeer moeilijke tijden. Helaas is ze nu overleden aan COVID-19 in het ziekenhuis in Burton, Groot-Brittannië.

Volgens haar vrienden en familie was Eileen de ‘meest genereuze persoon’. Ze stond erom bekend dat ze altijd professioneel was en dat ze haar werk serieus nam.

Geboren in Ierland, kwam ze naar Engeland toen ze in de twintig was en kreeg ze een baan binnen de gezondheidszorg.

Lees ook  Bereid je voor: het gaat vandaag met bakken uit de lucht vallen

Ze werkte als schoonmaakster in de universitaire ziekenhuizen van Derby en Burton en was daar sinds 2004.

“Eileen groeide op in Tipperary Town in County Tipperary, Ierland, en was de tweede jongste van acht broers en zussen waar we opgroeiden.

Eileen had een hart van goud en was de meest genereuze persoon. We zullen haar allemaal erg missen”, vertelde haar zus Margaret aan DerbyshireLive.

Eileen, die op 26 april overleed, is de derde persoon van de Derby en Burton NHS trust die aan het coronavirus is overleden. Het ziekenhuis gaf een verklaring vrij na het tragische overlijden van Eileen:

“Eileen werkte op vele afdelingen en afdelingen in het ziekenhuis, onlangs nog in de ontslaglounge, en stond bekend om haar hoge standaarden, waarvan collega’s en het verplegingsteam zeggen dat ze ongeëvenaard waren.

Tijdens haar tijd hier, was ze bekend om haar absolute toewijding aan haar rol en haar toewijding aan het komen om het ziekenhuis schoon te maken en patiënten te beschermen ‘” zei chief executive Gavin Boyle van de Universitaire Ziekenhuizen van Derby en Burton Trust.

Lees ook  Man legt 300 kilometer af en is sneller dan ambulance bij zijn moeder

“Het belang van de rol die Eileen en haar collega’s vervullen kan niet genoeg worden benadrukt. Eileen zal helaas worden gemist door de hele UHDB-familie, vooral door de binnenlandse teams die nauw met haar hebben samengewerkt voor die vele jaren. Onze gedachten en condoleances zijn vandaag de dag bij Eileen’s familie.

Dit is zo triest. En de prijs voor hard en riskant werk dat veel mensen doen is belachelijk. RIP Eileen en bedankt voor je service. Condoleances aan al haar familie en vrienden.

En aan alle andere ziekenhuishuishoudsters/schoonmaaksters/jongens: Bedankt om ons ziekenhuis schoon en veilig te houden voor zowel de gezondheidswerkers als de patiënten.

Jullie zijn geweldig en van groot belang voor deze crisis. Geef jezelf een groot schouderklopje.

Lewis (13) vecht voor zijn leven aan beademingsapparatuur nadat hij positief testte op corona

Deze 102-jarige vrouw verslaat corona virus – dit is haar verhaal