in

Zijn de pezen van jou pols zichtbaar of niet? Dit is wat het betekent…BIZAR!

De blindendarm, je amandelen, de verstandskiezen. Terwijl onze lichamen deze onderdelen eigenlijk niet meer nodig heeft, hadden onze voorouders het juist wel nodig. Maar hoe kan het dan dat wij toch geboren worden met deze onderdelen in ons lichaam?

Deze “overblijfselen van onze voorgaande geschiedenis” worden rudimentaire structuren genoemd, en geloof me, het is een stuk fascinerender dan je in de eerste instantie zou denken. Wikipedia beschrijft rudimentaire structuren als: “Genetisch bepaalde structuren of kenmerken die een groot gedeelte van de mensen al heeft verloren.

Lees ook  Deze jongeren besluiten hun vriend een auto te geven omdat ze het zat zijn om hem naar huis te brengen

Toch zijn sommige onderdelen tijdens het proces van evolutie behouden in ons lichaam. Bekende voorbeelden van rudimentaire structuren zijn: De blindedarm, verstandskiezen, amandelen en zelfs kippenvel op de huid. Deze dingen hadden allemaal een bepaalt doel voor onze voorouders. Tegenwoordig hebben we deze onderdelen allang niet meer nodig.

Hier bijvoorbeeld een leuk experiment: Leg je hand plat op een ondergrond, en raak met je duim je pink aan. Als je een pees omhoog ziet komen bij je pols, betekent dat dat je een rudimentaire spier in je onderarm hebt. Deze pees verbindt een bepaalde spier in het lichaam die 10-15% van de mensen daadwerkelijk missen in 1 of beiden handen. Maar maak je geen zorgen. Omdat het een rudimentaire spier is, maakt het geen enkel verschil in de grip kracht die je hebt.

Lees ook  André Hazes breekt voor de zoveelste keer met zijn moeder

Maar dat is nog lang niet alles. In de volgende video worden nog veel meer leuke feitjes voor je op een rijtje gezet.

Vrouw is 35 jaar lang bedlegerig en heeft constant pijn. Dan ontdekt de familie eindelijk de afschuwelijke reden hiervoor

Droombaan alert: Netflix wil je geld betalen om films te kijken