in

Zo kweek je een oneindige hoeveelheid citroenen in je eigen keuken – met slechts 1 zaadje

Houd jij, net als ik, van citroenen?

Het is OKE om het toe te geven. Naast het feit dat ze gezond zijn en goed smaken, zijn citroenen een zeer nuttige vrucht.

Ik probeer zelf elke week een paar glazen citroenwater te drinken … zelfs tijdens het koude seizoen.

Meestal koop ik mijn citroenen in een winkel, of in ieder geval tot ik erachter kwam hoe gemakkelijk het is om deze kleine gele schoonheden in je eigen huis te laten groeien.

Afgezien van het feit dat het geweldig is met veel gerechten, zijn citroenen eigenlijk geweldig tegen bijvoorbeeld verkoudheid – ze zijn gewoon een must om thuis te hebben.

Dus hoe kweek je citroenen in je eigen huis? Wel, ik zal mijn best doen om het in een paar eenvoudige stappen uit te leggen.

Kweek citroenen thuis,
Wat je nodig hebt:

*1 citroen
*Grond met veel voeding
*Een geschikte container of pot
*Bubbeltjes folie
*Een plek met veel zonlicht

Wat te planten:

1. Zet je grond in de juiste pot en voeg water toe om het te bevochtigen. Je zou moeten proberen om ongeveer 3 cm naar de rand van de pot te laten.

Lees ook  Het blijft de hele week nat en stormachtig: nu al veel stormschade

2. Snij de citroen en selecteer het zaad met de beste vorm. Droog het niet, het vocht zal helpen. Maak een klein gat in de grond en plaats het zaad erin.

3. Bedek met aarde en meer water. Alle soorten bloemaarde zullen werken, maar ik raad aan om een ​​mengsel van veenmos, perliet, vermiculiet en organische meststof te gebruiken.

4. Bedek de pot met het plastic folie om het vocht vast te zetten en plaats het op een zonnige plek.

5. Zorg ervoor dat je niet te veel water geeft, waardoor het zaad kan gaan rotten. Blijf de pot in de gaten houden, en zodra de citroenboom begint te groeien, verwijder je het plastic. Opmerking * dit zou normaal gesproken binnen 1 tot 2 weken moeten gebeuren.

6. Plaats de pot in direct zonlicht. Vergeet niet dat je citroenboom acht uur licht per dag nodig heeft, en de grond eromheen moet constant vochtig zijn.

Lees ook  Nikki’s foute filmpje belandde op Dumpert: ‘Lekker videootje hoor’, zei een collega

Zorg voor je citroenplant:

Geef de boom regelmatig water om ervoor te zorgen dat deze voldoende vocht bevat, maar zorg ervoor dat de pot afvoeropeningen in de bodem heeft.

Zorg altijd voor voldoende zonlicht (acht uur per dag).

Voeg indien nodig meststof toe en verplaats de boom naar een grotere pot wanneer deze te groot wordt. Na een tijdje moet je hem misschien verplaatsen naar een balkon, veranda of tuin.

Voor een extra kleine bonustip: de beste tijd om citroenen te kweken is tijdens de lente. Dat hoeft niet, maar ik heb ontdekt dat het hele proces in deze tijd van het jaar leuker en productiever is.

Bonustip:

Dus geen uitstapjes meer naar de winkel om je citroenen te kopen! Vergeet niet dat geduld de sleutel is als het gaat om deze prachtige plant.

Deel dit artikel op Facebook zodat al je familie en vrienden ook hun eigen citroenen kunnen verbouwen!

Met Edwin uit Noord-Brabant moet je geen ruzie hebben… POF!

Vrouw ondergaat metamorfose en knipt 1 meter haar af: bekijk haar reactie als ze het resultaat ziet