in

Zo ziet JP uit Lingo eruit

Niemand wist hoe JP uit Lingo eruit zag. Lingo, wie kent het spelprogramma niet? In oktober 2014 werd het definitief van de buis gehaald, nadat het 25 jaar Nederlands bekendste spelshow was.

Het programma werd vanaf 2005 gepresenteerd door Lucille Werner. Zij correspondeerde met de éénmansjury bestaande uit ‘JP’, een man die nooit vertoond werd en niet meer was dan zijn stem.

In het programma Iedereen had het erover komt JP, oftewel Jan Peter Pellemans aan het woord en zien we dus voor het eerst hoe hij eruit ziet. JP wordt zelfs herkend aan zijn stem

Lees ook  Is Maroeska ‘de Mol’ van Heel Holland Bakt?

Stem
Jan Peter Pellemens, beter bekend als JP, is bekend geworden door zijn stem. Hij was de jury bij Lingo en kon haarfijn definities uitleggen. Lucille Werner vroeg hem van alles, maar JP kwam nooit in beeld.

Hij werkte namelijk achter de schermen bij niet alleen Lingo, maar hij selecteerde ook kandidaten voor Wie is de mol en hij werkte als eindredacteur voor BNN Cash Cab, Bij Yerli en De grootste royatykenner.

Zo ziet Jan Peter eruit:

Herkend
JP vertelt dat hij vaak herkend wordt aan zijn stem. Mensen kijken hem dan bedenkelijk aan en vragen of hij misschien JP is.

Lees ook  Kijkers verbaasd over ‘onfatsoenlijk’ gesprek met hondeneigenaar in Zomer met Art

Niemand wist natuurlijk hoe de beste man eruit zag, maar zijn stem heeft menig Nederlander vaak gehoord.

Iedereen had het erover
Gister wijdde Art Rooijakkers in zijn RTL-programma Iedereen had het erover een segment aan een beroemd fragment uit Lingo.

In dit fragment spelde een kandidaat een woord dat normaal gesproken niet vaak gebruikt wordt en afkomstig is uit de p*rno-industrie. Lucille vroeg JP om uit te leggen wat het woord betekende, wat nogal voor rode oortjes zorgde.

Bekijk het fragment uit Iedereen had het erover hier:

Melktanden van uw kinderen bewaren kan later hun levens redden

Je kunt dus echt ziek worden van de zomertijd