in

Zus van overleden Anja Schaap: ‘Ik kan nu rouwen om mijn lieve zusje’

Het overlijden van Anja Schaap (33) is in Katwijk als een bom ingeslagen. Na een wekenlange zoektocht vonden schippers gisteravond haar lichaam in de Noordzee.

Zus Jacolien, die dagelijks over de zoektocht en haar emoties berichtte, is gebroken, maar ook dankbaar. ‘Lieve mensen, wat is er veel om Anja gebeden.

Dank voor al dit gebed en jullie steun.’De 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk werd sinds 29 mei vermist, nadat ze was vertrokken uit een café in haar woonplaats.

De afgelopen weken werden diverse zoektochten op touw gezet. Vorige week werd opnieuw gezocht in het water langs de Melkweg in Katwijk, waar een paar dagen na haar verdwijning haar tas werd teruggevonden.

Lees ook  De vriendin van Lil’ Kleine plaatst wel héle stomende vakantiekiekjes:

‘Liefdevolle daad’
Sectie en verder politieonderzoek moeten uitwijzen wat er met Schaap is gebeurd en hoe zij in het water terecht is gekomen.

Volgens een politiewoordvoerder komt daar vandaag waarschijnlijk geen uitsluitsel over. ,,Dat gaat vermoedelijk nog wel even duren. Wanneer er duidelijkheid is, berichten we daarover op onze kanalen.”

De familie Schaap is de bemanning van het schip zeer dankbaar dat ze Anja uit het water hebben gehaald.

‘De kapitein is drie uur bij haar gebleven totdat ze werd overgedragen aan autoriteiten daar. Wat een liefdevolle daad’, meldt zus Jacolien.

” Ze is veilig in Jezus’ armen ”
– Jacolien, zus van Anja

‘Veilig in Jezus armen’
Volgens de politie zijn alle familieleden en vrienden inmiddels op de hoogte van het trieste nieuws. Zij geven aan dat zij graag rust willen om het verlies te kunnen verwerken.

Lees ook  Verpleegster Kelly met corona: “Laat me alsjeblieft niet sterven”

‘Ze is veilig in Jezus’ armen’, twittert zus Jacolien. ‘Ik kan nu rouwen om mijn lieve jongste zusje. God hoort naar je gebed en op Zijn tijd mochten wij haar vinden.’

Inwoners van Katwijk reageerden gisteravond geschokt op de vondst van Anja Schaap. Ook de Katwijkse burgemeester Cornelis Visser liet van zich horen.

Hij dankt de politie en andere hulpdiensten ‘voor de wekenlange zoektocht‘ naar Schaap. ,,Ik wens haar familie sterkte bij het verlies van hun zus en tante.”

Slachtoffers vliegtuigongeluk in BRABANT zijn mannen van 55 en 77

Mama gearresteerd nadat ze pestkoppen van haar zoon in de klas ging confronteren.