in

Zussen verdrinken in Grieks zwembad

ATHENE – Op het Griekse eiland Rhodos zijn twee meisjes verdronken in een zwembad. Het gaat om twee zussen, een van 16 of 17, en een van 19 of 20 jaar oud.

Volgens lokale krant Rodiaki zagen hotelgasten het 16-jarige meisje drijven. Ze werd uit het water gehaald maar bleek in het ziekenhuis al overleden. Pas toen de ambulance met het eerste slachtoffer onderweg was naar het ziekenhuis, werd de 19-jarige zus op de bodem van het bad gevonden.

Na het incident zijn de badmeester en de hotelmanager gearresteerd en verhoord door de politie.

Lees ook  Wanhopige vader draagt elke dag bruidsjurk en lippenstift in het openbaar – de reden zal je hart doen smelten

Konden niet zwemmen
De Franse zussen waren met hun ouders en nog twee kinderen op vakantie in het hotel in het zuidoosten van Rhodos. De moeder van de slachtoffers heeft tegen de politie gezegd dat haar dochters niet konden zwemmen.

In eerste instantie hadden ze ook bij het ondiepste van de drie baden gezeten. Dat zou volgens media te zien zijn op bewakingsbeeld. Kennelijk besloten ze later het diepe te proberen.

Op het moment van het ongeluk was er volgens de politie geen toezicht op de zwembaden. Nederlandse toeristen in het hotel verklaren tegenover Telegraaf.nl dat er wel een badmeester was, maar dat hij ’meer aandacht had voor zijn telefoon’, zo schrijft een van hen aan onze Whatsapp tiplijn.

Lees ook  Volledig zonder angst benaderd de kleine jongen de uitgehongerde hond. Wanneer hij zien wat hier daadwerkelijk gebeurd, is hij diep geroerd.

Ook constateren minstens twee hotelgasten dat er geen AED in het hotel was.

Ook in Kreta
Op Kreta is een 8-jarig meisje uit Israel verdronken in een zwembad. Dat gebeurde in Chersonisos. Er is tevergeefs geprobeerd het kind te reanimeren.

René V. (23) stak vrouwen voor de kick: ‘Ik heb enorm spijt’

Fabian deelt transformatie-foto vóór en ná zijn All-inclusive vakantie in Turkije!