in

Zwakbegaafde vrouw moest jarenlang als prostituee werken, justitie eist 6 jaar cel

Een verstandelijk gehandicapte vrouw uit Den Dungen zou jarenlang gedwongen zijn om als prostituee te werken.

Een stel uit Valkenswaard leefde een luxe leven van haar opbrengsten. Justitie eiste donderdag jarenlange celstraffen voor ‘moderne slavernij’.

De zaak kwam half januari 2019 aan het licht, nadat een klant van de vrouw overleed. De politie startte meteen een onderzoek.

“Als de laatste klant van deze vrouw niet in haar woning was overleden, was er geen einde gekomen aan haar uitzichtloze bestaan”, zo vertelde de officier van justitie tijdens de zitting.

Lees ook  Je bent in één klap verliefd dankzij deze vakantiefoto’s van Dionne Stax!

Melkkoe
“De twee zagen het slachtoffer als een makkelijke melkkoe”, aldus justitie. De officier wil dat Mandy van der H. zes jaar de cel in gaat vanwege mensenhandel. Het aandeel van haar vriend was kleiner. Hij zou twee jaar de cel in moeten.

Volgens justitie is van 2012 tot en met 2019 misbruik gemaakt van de verstandelijk beperkte vrouw. Ze moest soms tot wel zes klanten per dag afwerken.

Lees ook  Nog even fris, maar dit weekend kan de barbecue weer aan

Het geld dat ze daarmee verdiende, moest ze grotendeels afstaan aan het stel. De twee kochten er bijvoorbeeld een dure televisie, witgoed, stofzuigers en babyspeelgoed van, op de naam van het slachtoffer.

Vernederd
De twee brachten het slachtoffer meerdere keren in gevaarlijke situaties. Klanten hebben de vrouw verkracht, s*ksueel vernederd, geslagen en uitgescholden. Het slachtoffer krijgt nu psychologische hulp. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Knappe Engelse dame leert haar eerste woordjes Nederlands

6-jarige komt op voor zijn beste vriend die wordt gepest – dan betaalt hij een zeer hoge prijs voor zijn moed