in

Zwangere moeder onder vuur wegens roken van cannabis tegen ochtendmisselijkheid.

Een dokter waarschuwt aanstaande moeders om geen cannabis te roken, nadat een zwangere moeder beweerde dat het haar ochtendmisselijkheid geneest.

Sammy Warnes (30) zegt dat ze om de drie weken ongeveer 10 euro aan marihuana uitgeeft nadat ze ergens had gehoord dat het goed was tegen de symptomen van ochtendmisselijkheid.

Maar gynaecoloog Dr. Shree Datta waarschuwde nu dat cannabis het risico op zwangerschapscomplicaties kan verhogen, zoals doodgeboorte, premature geboorte en laag geboortegewicht.

Ze vertelde aan de Britse krant Metro: “Cannabis wordt gelinkt aan een hoger risico op complicaties tijdens de zwangerschap. (…)

Het is ook moeilijk om te weten of er chemicaliën aan de cannabis werden toegevoegd en er bestaat een onbekend risico over hoe dit je zwangerschap kan beïnvloeden.”

Lees ook  44 zwaar verwaarloosde honden uit woning gehaald

Dr. Datta, die voor MyHealthcare Clinic werkt, voegde eraan toe dat er weinig wetenschappelijk onderzoek is naar het roken van cannabis tijdens de zwangerschap, maar dat er alleszins niet genoeg onderzoek werd gedaan om een idee te hebben van alle mogelijke risico’s.

Ze waarschuwde eveneens dat het roken van cannabis na de geboorte eveneens een invloed kan hebben op de ontwikkeling van de baby.

Warnes daarentegen zegt dat ze cannabis rookte tijdens de zwangerschap van haar dochter Arabella, die nu gezond en wel is en het goed doet in de kleuterschool.

Lees ook  Vrouw uitgescholden en in gezicht gehoest

Haar zware misselijkheid veroorzaakte bijna een abortus, maar ze zegt dat de symptomen verdwenen toen ze elke ochtend een of twee trekjes van een jointje deed.

Nu is ze opnieuw zwanger en gebruikt ze eveneens cannabis om de symptomen van ochtendmisselijkheid te bestrijden.

“Ik m*sbruik het niet of gebruik het niet om high te worden”, vertelde ze. “Sommige dagen voel ik me goed en heb ik het niet nodig. Andere dagen ben ik kotsmisselijk en heb ik enkele trekjes nodig.”

Bij zware symptomen van ochtendmisselijkheid is het altijd aangewezen om een medische professional te consulteren of zo snel mogelijk medische behandeling te zoeken.

Halleluja, Elise Schaap laat op deze foto’s niets aan je verbeelding over!

Annie, 62, heeft ’s werelds grootste natuurlijke borsten en ze wegen elk 30kg