in

Zwangere moeder voelt baby na 30 weken niet meer bewegen – ontdekking van dokters in de baarmoeder bezorgt ouders koude rillingen.

Vernemen dat je ouder zult worden, is wellicht een van de beste gevoelens ter wereld. En dat is precies hoe Briony en Mike Curwood zich voelden toen ze te horen kregen dat ze een baby zouden krijgen. De zwangerschap verliep de eerste maanden vlekkeloos, maar dan nam het een wending dat het leven van het koppel tot een leven nachtmerrie maakte.

Na 21 zwangerschap ging Briony naar het ziekenhuis voor een routineonderzoek. De dokters voerden een echografie uit om het geslacht van de baby te bepalen, en bleek dat er een klein meisje in haar buik groeide!

Maar enkele weken na dit ziekenhuisbezoek zou de vreugde plaatsmaken voor wanhoop en shock.

Toen Briony 30 weken zwanger was, merkte ze iets dat haar hart in haar keel deed gonzen. Briony voelde niets meer in haar baarmoeder. De aanstaande moeder vreesde dat er iets vreselijks aan de hand was.

Nadat Briony en Mike in het ziekenhuis arriveerden, maakten de dokters meteen een scan om te achterhalen waarom de baby niet meer bewoog.

De diagnose was al even schokkend als hartverscheurend.

Lees ook  Huiduitslag is een symptoom van COVID-19 laat nieuw onderzoek zien

Bleek dat het meisje na 22 weken in de baarmoeder was gestopt met groeien. Het was een extreem zeldzaam geval zeiden de dokters.

De beste kans op overleven was om haar meteen te halen zodat ze buiten de baarmoeder verder zou kunnen groeien. Zoals je je wel kunt voorstellen, was dit voor de ouders erg veel informatie om te verwerken.

“Ze vertelden me om me voor te bereiden om ofwel die dag of de volgende ochtend te bevallen. Aanvankelijk was ik opgewonden omdat ik mijn baby te zien zou krijgen”, vertelde Briony. “Ik wist niets over te vroeg geboren baby’s omdat we in de familie altijd volgroeide baby’s hadden gehad. Maar dan besefte ik dat het veel te vroeg was en werd ik echt heel erg bang.”

Het medisch personeel voerde een keizersnede uit om ervoor te zorgen dat de baby levend geboren zou worden. Gelukkig waren er geen complicaties en de kleine Ava Grace kwam levend ter wereld.

Maar omdat ze na 22 weken gestopt was met groeien, was Grace extreem klein en woog ze amper 600 gram.

Lees ook  Pijnlijk! Het gaat niet zo best met Patricia Paay zo te zien!

“Ze zag er niet uit als een baby. Ze leek gewoon een klein poppetje. Haar oren waren zelfs nog niet helemaal ontwikkeld.”

Hoewel de bevalling goed verlopen was, was Ava Grace nog lang niet veilig. Niemand wist of ze de eerste dagen wel zou overleven.

“Ik vroeg haar of ze zou overleven en ze zeiden me om het uur per uur te bekijken. Dan was het week per week. Maar ze was een echt vechtertje. Als je haar nu ziet, kan je je niet voorstellen wat ze moest doorstaan”, zegt Briony.

De kleine Ava Grace hield nooit op om voor haar leven te vechten. Hoewel ze werd geboren met een onderontwikkeld brein en onregelmatige hartslag kon ze na enkele weken het ziekenhuis al verlaten.

Ava Grace werd 10 weken te vroeg geboren, maar nu is ze een gezonde en actieve baby.

Zo mooi om te zien!

Ava Grace heeft een sprankelende persoonlijkheid en altijd een brede glimlach op haar gezicht. Ze heeft nog een klein probleempje aan haar ogen, maar de dokters verzekeren dat ze ook dat snel kunnen verhelpen.

Hondje leidt eigenares naar afvoerput – vindt op 2 meter diepte een achtergelaten, pasgeboren baby.

Elvis’ handgeschreven “zelfmoordbriefje” ontdekt na 40 jaar – de laatste regel breekt mijn hart.