in

Zwarte ouders beleven de schok van hun leven wanneer hun baby geboren wordt met blonde haren.

Zoals de meeste verwachtende ouders kon het koppel Francis en Arlette Tshibangu nauwelijks wachten om hun tweede zoon te verwelkomen. Maar toen ze hun baby onder ogen kregen, waren ze geschokt. Hun kleine jongen werd geboren met een blanke huid en blonde haren. De vader van de baby, Francis Tshibangu, bekende: “Mijn eerste gedachte was, Jezus, is dat echt mijn kind?”

Het koppel was nog meer verward toen de dokters hen vertelden dat hun zoon geen albino was.

Francis en zijn vrouw Arlette hadden al een tweejarige zoon en een dochter. De kinderen lijken erg veel op hun ouders.

Baby Daniel werd in 2011 geboren in het Leicester Hospital in het Verenigd Koninkrijk. Maar iedereen in de ziekenhuiskamer was die dag geschokt en verrast.

“Mijn mond viel wagenwijd open. Ik was te geschokt om te praten en ik zag hoe de dokters naar elkaar keken en zich afvroegen of het kind echt van mij kon zijn”, vertelde Francis aan de Daily Mail.

“Arlette en ik keken naar elkaar en wisten het. Ik wist dat hij van mij was. We zijn al drie jaar getrouwd en het was geen kwestie van ontrouw. Maar toen ik de blanke huid zag, was ik best verrast.”

Lees ook  Nieuwe schoonheidstrend verspreidt zich online – experts waarschuwen voor de ‘Rubber-band-methode’

Francis, die op dat moment sociologie was, deelde meer over de geboorte.

“De eerste reactie van de verpleegsters was dat Arlette een overspelige relatie had. Hun gezichten sloegen bleek uit, maar ik was zeker dat hij van mij was.”

“Toen ik over hem boog, kon ik duidelijk zien dat hij op mij en Arlette leek. Hij heeft mijn neus en de lippen van mijn vrouw.” Zijn 25-jarige vrouw Arlette zei: “De reactie op de baby was een mengeling van shock en stilte, niet alleen van mezelf. Ik staarde naar Daniel. De gezichten van de dokters en de verpleegsters zeiden alles. Iedereen vroeg zich af waarom ik een blonde baby had gekregen.”

Maar toen de verpleegsters zijn roze lichaampje in haar armen legde, wist ze dat ze een band hadden.

“Net zoals elke moeder die net bevallen is, maakte ik me vooral zorgen om zijn gezondheid”, zei de moeder nog.

Lees ook  Deze knappe moeders en dochters zijn bijna tweelingen, raad jij wie de moeder is?

Maar als het geen albinisme is, waarom ziet de baby er dan zo blank uit?

Familiegeschiedenis

Het koppel begon hun familiegeschiedenis te bestuderen. De huidskleur van Daniel zou geërfd kunnen zijn van een oma langs de kant van Arlette. Volgens familieleden werd ook zij geboren met een lichte huidskleur.

“Het was zes generaties geleden en we weten zelfs niet of het waar is”, zei Francis.

De familie heeft besloten om niet verder te zoeken. In plaats daarvan concentreren ze zich op het voorzien van een veilige omgeving voor hun kinderen. “Er zijn misschien mensen die denken dat we hem gestolen hebben. Maar voor ons is zijn huidskleur niet belangrijk. Het belangrijkste is dat we een gezonde jongen hebben van wie we boven alles houden.

Daar zijn we het helemaal mee eens. Een persoon wordt niet bepaald door zijn huidskleur. We behoren allemaal tot hetzelfde “ras” – het menselijke ras!

Bekijk de video hieronder en DEEL dit bijzondere verhaal met je vrienden!

“Slecht nieuws: Ik ben dood.” De afscheidsbrief van deze moeder maakt iedereen op Facebook aan het huilen..

Spannende tijden aangebroken voor Gordon; we wensen hem heel veel succes!